Griekse gebakken zalm

Author
Helen
Lekker Lang en Lang Lekker
2010/10/28 18:54:39 (permalink)
0

Griekse gebakken zalm

8 zalmfilets, met vel
4 el olijfolie
4 tomaten, in blokjes
75 gr feta, verbrokkeld
1/4 rode ui, in blokjes
1 el verse basilicum, fijngesneden
4 (kalamata) olijven, in plakjes
1 el citroensap
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Strijk iedere zalmfilet aan alle kanten in met olijfolie en schik ze op de bodem van een glazen ovenschaal met het vel naar beneden. Strooi de tomaten, feta, ui, basilicum en olijven over de filets en bedruppel met wat citroensap.
 
Bak de zalm in de voorverwarmde oven tot hij makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt, ongeveer 20 minuten.
 
Gisteren gegeten met bistro aardappels erbij, heerlijk!!
 

#1

5 Replies Related Threads

    sis
    NO Sissy !!
    Re:Griekse gebakken zalm 2010/10/28 19:15:35 (permalink)
    0
    Klinkt goed. Die 20 minuten lijkt me nog aan de lange kant?
    #2
    ErEf
    Growing pains BFF AD
    Re:Griekse gebakken zalm 2010/10/29 11:25:14 (permalink)
    0
    ik zeg: Doen!
    Heb nog zalm thuis blij
    #3
    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:Griekse gebakken zalm 2010/10/29 20:29:42 (permalink)
    0
    ErEf

    ik zeg: Doen!
    Heb nog zalm thuis blij


    En? Al gegeten? Of nog in de planning? Is écht lekker! blij
    #4
    Stan
    judon t beat me. Ever.
    Re:Griekse gebakken zalm 2010/11/02 19:23:40 (permalink)
    0
    is dat per persoon?
     
    klinkt lekker
    #5
    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:Griekse gebakken zalm 2010/11/02 22:01:04 (permalink)
    0
    Stan

    is dat per persoon?

    klinkt lekker


    Wij (mijn dochters en ik) hebben dit recept met z'n vieren gegeten..
    #6
    Jump to:
    © 2018 APG vNext Commercial Version 5.0