Sesamvis met spruitjes en krieltjes

Author
Helen
Lekker Lang en Lang Lekker
2010/11/10 01:22:01 (permalink)
0

Sesamvis met spruitjes en krieltjes

Van de AH site gehaald.. lijkt me erg lekker..
 
  • 4 kabeljauwfilets (zak 750 g, diepvries), ontdooid
  • 3 el bloem, op een bord
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 bakje sesamzaad, (100 g), op een bord
  • 50 g boter
  • 1 duopak krieltjes (700 g)
  • 1 net spruitjes (500 g), schoongemaakt
  • 1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd
  1. Bereiden

    1. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met peper en zout. Haal de kabeljauw eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het sesamzaad. Leg de visfilets dakpansgewijs op een bord en zet 10 min. in de koelkast. 2. Verhit ondertussen 20 g boter in een koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. gaar en goudbruin. Halveer de spruiten. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de spruitjes in 4-6 min. (afhankelijk van de grootte) beetgaar. Giet af en schep ze met de cherrytomaten bij de krieltjes. Warm nog 1 min. door. 3. Verhit de rest van de boter of margarine in een tweede koekenpan en bak de kabeljauwfilets in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Verdeel de vis over 4 borden. Serveer met de spruitjes en de krieltjes.
     

 
#1

12 Replies Related Threads

    sis
    NO Sissy !!
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/10 11:05:17 (permalink)
    0
    Lijkt me inderdaad lekker, met die sesam erbij.
    #2
    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/10 12:09:28 (permalink)
    0
    Sesamvis, waar vang je die???maf!
    #3
    Harold
    Amor omnia vincit BFF USER MANAGER
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/10 12:20:41 (permalink)
    0
    Al doe je er slagroom bij, het blijven spruitjes he vies bahvies bah
    #4
    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/10 12:26:41 (permalink)
    0
    sambal goreng spruitjes, altijd lekker.
    Met boemboe sambal goreng maak je alles lekker.
    #5
    sis
    NO Sissy !!
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/10 14:25:24 (permalink)
    0
    Spruitjes met sateesaus gemaakt van pindakaas, ketjap, sambal en melk.
     
    Sesamvis zwemt in het Sesammeer natuurlijk
    #6
    Harold
    Amor omnia vincit BFF USER MANAGER
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/10 15:58:44 (permalink)
    0
    En zure haring dan??
    #7
    sis
    NO Sissy !!
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/10 18:28:03 (permalink)
    0
    Hm... die zal uit de Zure Zee komen waar zijn broertje Bokking ook zwemt maar dan in de zoetwaterige zij-armen want die Bokking wil niet zo zuur worden natuurlijk.
    #8
    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/11 00:20:18 (permalink)
    0
    Zeg! Stelletje topic vervuilers! super blijsuper blij
     
    Sesamvis bestaat niet.. tenzij je het recept klaarmaakt blij
    Zure haring zwemt niet meer! Die zit in een potje! super blijsuper blij
     
    Oh enne.. ik heb geleerd van mijn moeder dat je alles kunt LEREN eten Hermke Duh!!
    #9
    Harold
    Amor omnia vincit BFF USER MANAGER
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/11 10:02:51 (permalink)
    0
    Ja schatje dat klopt, gehaktballetje???
    #10
    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/11 17:13:24 (permalink)
    0
    Lust je dat niet India???? super blij
    #11
    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/11 18:09:49 (permalink)
    0
    Hermke

    Ja schatje dat klopt, gehaktballetje???


    ik luister niet altijd naar wat mijn moeder zegt.. super blijsuper blij
    #12
    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:Sesamvis met spruitjes en krieltjes 2010/11/11 18:10:44 (permalink)
    0
    kalajengkin

    Lust je dat niet India???? super blij


    euh.. neen.. ik eet geen vlees.. vies bah
    #13
    Jump to:
    © 2018 APG vNext Commercial Version 5.0