Tilapia filet met Paksoi

Author
Helen
Lekker Lang en Lang Lekker
2010/09/23 23:28:10 (permalink)
0

Tilapia filet met Paksoi

(weer een receptje met paksoi blij)
 
- 200 gr Tilapia filet in blokjes
- 3 eetlepels (sesam) olie
- 2 cm gemberwortel fijngehakt (ik had t uit een potje)
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, zonder zaadjes, in reepjes
- 1/2 citroen, sap en geraspte schil
- 1 struik paksoi, in brede repen
- 1-2 eetlepels sojasaus
 
(sesam) olie in diep pan of wok verhitten en de gember, knoflook, rode peper en citroenschil heel even bakken tot het gaat geuren. Blokjes Tilapia er door en roerbakken op hoge stand in ongeveer 3 minuten tot de Tilapia lichtbruin kleurt. Paksoi erdoor en alles 2-3 minuten op hoog vuur roerbakken.
Sojasaus en citroensap toevoegen en nog een minuut of 2 zachtjes doorwarmen.
 
Lekker met rijst of pasta.
 
 
#1

2 Replies Related Threads

    Cowgirl Herb
    goes bananas
    Re:Tilapia filet met Paksoi 2010/09/24 07:32:29 (permalink)
    0
    Klinkt goed, maar erg pittig: 1 hele peper...  
    Ook oppassen met de sesamolie, hoewel geraffineerde olie gebruikt kan worden voor bakken, zijn de meeste soorten die hier te koop zijn alleen geschikt om koud te gebruiken. Als alternatief voor de smaak kun je (geroosterde) sesamzaadjes gebruiken. Pas op het laatste moment toevoegen. 
    #2
    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:Tilapia filet met Paksoi 2010/09/26 00:10:06 (permalink)
    0
    Doe je een halve.. knipoog Viel best mee hoor dat pittige! Oh enne.. in t recept stond sesamolie, ik gebruik eigenlijk altijd olijfolie..
    #3
    Jump to:
    © 2018 APG vNext Commercial Version 5.0