langoustines/gamba's met zeekraal

Author
Lai
still lightweight, ofzo
2012/03/30 18:39:44 (permalink)
0

langoustines/gamba's met zeekraal

Langoustine and samphire stir fry
 

Try cooking samphire in a different way with this delicious stir-fry recipe.

Ingredients


Preparation method

Heat a wok until smoking and add the groundnut oil. Add the garlic and stir fry for a few seconds.
Add the Dublin Bay prawns and stir fry for 1-2 minutes, then add the Shaoxing rice wine and cook for another few seconds. Stir in the fresh samphire, then add the leeks and spring onions. Stir fry for one minute, then season, to taste, with the light soy sauce and sea salt.
To serve, spoon onto a serving plate and drizzle over any remaining juices from the wok.
 
Ik had er basmatierijst bij.

#1

4 Replies Related Threads

    Pinada
    Middle Weight
    Re:langoustines/gamba's met zeekraal 2012/04/02 07:27:13 (permalink)
    0
    oooooeeee, me loves zeekraal!
    #2
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:langoustines/gamba's met zeekraal 2012/04/04 15:31:38 (permalink)
    0
    Ik ook! en ook die gamba's in de pindaolie zijn verrassend lekker moet ik zeggen. Heeeel anders dan olijfolie, wat ik normaal doe. Ik had trouwens van die voorgekookte gamba's uit de vriezer van de AH (zo'n kilozak, verkopen ze geloof ik alleen bij de XXL) supermakkelijk en snel: even ontdooien in warm water, groente snijden en alles 1 a 2 minuten wokken.
    Had er trouwens een rood pepertje door.
    #3
    Pinada
    Middle Weight
    Re:langoustines/gamba's met zeekraal 2012/04/05 07:22:23 (permalink)
    0
    Ik koop mijn garnalen (en ander zeespul) altijd bij de toko of op de markt. Scheelt aardig in de prijs.
     
    Rood pepertje erbij is ook een goed idee ja. Groene asperges erbij lijkt me ook lekker.
    #4
    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:langoustines/gamba's met zeekraal 2012/04/05 09:16:53 (permalink)
    0
    Lekker recept! Ga ik proberen!
    #5
    Jump to:
    © 2018 APG vNext Commercial Version 5.0