141 beste dieettips ooit

Page: 123 > Showing page 1 of 3
Author
mariska
Super Heavy Weight
2004/07/10 17:26:49 (permalink)
0

141 beste dieettips ooit

Eindelijk klaar blij In een fitnessmagazine (Fitness RX) stonden de 100 beste dieettips ooit. Ik heb ze vertaald en een zooitje verwijderd (die niet van toepassing waren, bijvoorbeeld over producten e.d. in Amerika). In principe bedoeld voor vrouwen, maar natuurlijk ook voor mannen toe te passen. Ik heb er zelf een hoop bijgezet.
Wie raadt welke tips ik er zelf heb bijgezet gaat door voor de koelkast blij


1. Houdt schema's bij: Dat is de beste manier om inzicht te krijgen in je oude gewoonten en ze te veranderen voor nieuwe, gezondere gewoonten.
2. Plan vooruit: Hierdoor kom je niet voor verassingen te staan, omdat je al weet wat en wanneer je gaat eten. Dit zorgt ervoor dat je tijdens een diner niet alles pakt wat beschikbaar is.
3. Vraag advies: Vraag advies aan een diëtiste of vraag advies aan andere deskundigen of mensen met ervaring, in plaats van dat je zelf aan gaat rommelen met een dieet.
4.Neem eten met je mee: Succesvolle afvallers hebben meestal een flesje water, fruit, noten, yoghurt, kwark of eiwitdrankjes mee onderweg. Dit weerstaat je van verleidingen en zo kun je je aan je planning houden.
5. Drink meer water: het helpt je je eetschema aan te houden, stimuleert je metabolisme om maar niet te spreken van andere gezondheidsvoordelen zoals een snellere afvoer van afvalstoffen. Niet voor niets wordt het altijd als een van de eerste tips gegeven door modellen en sporters.
6. Als je honger hebt, heb je dan geen dorst? Sommige mensen verwarren honger te snel met dorst. Drink eerst wat, heb je dan nog steeds honger ga dan wat eten.
7. Beperk toegevoegde suikers: te veel suiker zorgt voor vetopslag. Stel een limiet van alle toegevoegde suiker tot 4-6 theelepels per dag.
8. Combineer koolhydraten altijd met eiwitten en/of vet: Dit zorgt er voor dat de opname afneemt, en houdt het bloedsuiker en insulineniveaus op de juiste hoogte.
9. Eet minimaal 5x vis per week: Een uitstekende bron van eiwitten, laag in calorieën en hoog in omega3-vetzuren die de vetverbranding stimuleren, speciaal rond je buik.
10. Eet meervoudige granen: Door alle enkelvoudige granen (zoals wit brood, witte rijst) te vervangen door meervoudige, houdt je je insulineniveau in balans, raak je sneller vol en krijg je meer ijzer binnen.
11.Drink melk en eet yoghurt en kaas om gezonde hoeveelheden calcium binnen te krijgen: Calcium heeft aangetoond te helpen met gewichtsverlies en gewichtsbehoud.
12. Gebruik weiproteïne: Het is moeilijk voor velen om genoeg eiwitten binnen te krijgen uit voeding, vooral meteen na je work-out wanneer je het nodig hebt. Het geeft je genoeg aminozuren om tijdig te herstellen.
13. Eet niet teveel granen: Beperk het tot enkele malen per dag. Het geeft genoeg ruimte voor fruit en groenten, en zet je niet in de red zone van je koolhydrateninname.
14. Eet soya: soya-eiwitten zorgt ervoor dat je spierweefsel bespaard blijft als je vet verbrand, en vermindert de vet-opname.
15. Voeg lijnzaad of andere olie toe: het zit vol met omega3-vetzuren, het helpt je vetverbranding en helpt tegen lusteloosheid.
16. Ga een stukje lopen in plaats van te snacken.
17. Zet de tv uit: de verleiding is groot om stil te zitten en te eten is te groot. Sta op en beweeg.
18. Neem een hobby: het houdt je hoofd en handen af van eten.
19. Neem geen sap, maar vers fruit: hiermee verminder je de calorieën en voeg je gezonde vezels toe.
20. Voeg noten toe in je dieet: Hoewel ze een bron zijn van vetten en veel calorieën, de vetten die erin zitten zijn gezond en het zorgt voor verzadiging. Zorg alleen voor de juiste hoeveelheden, eet geen hele handen tegelijk.
21. Ontbijt. Wereldwijd hebben mensen die ontbijten een beter gewichtsbehoud in vergelijking met mensen die het ontbijt overslaan.
22. Sla geen maaltijden over: het zorgt voor enorme eetlust schommelingen. Het helpt je niet om gewicht te verliezen. Het zorgt er juist voor dat je verbranding lager wordt en dan ben je nog verder van je doel af.
23. Eet genoeg calorieën. Low-calorie diëten werken aan het begin wel, maar ze zorgen er heel snel voor dat je metabolisme verlaagd wordt naar een punt waarop je geen gewicht meer verliest. Krijg genoeg energie binnen als brandstof voor je training zodat je harder, intensiever kunt trainen en zo je metabolisme stimuleert, meer spieren kweekt en zo vet verbrandt.
24. Doe aan krachttraining: Spieren zijn de vetverbrandings-machine van je lichaam. Hoe meer je er hebt en hoe meer je er aan werkt, hoe meer calorieën je verbrandt de gehele dag.
25. Eet fruit en groenten: de vezels en voedingsstoffen zorgen ervoor dat je verzadigd blijft.
26. Let op de portiegrootte: zonder dit te doen kun je ongemerkt honderden calorieën op een dag meer binnen krijgen dan je denkt.
27. Beperk alcohol: het vermindert je gewichtsverlies en zit boordevol suikers.
28. Eet meer eiwitten: Het helpt je eetlust te remmen, meer calorieën te verbranden en zorgt voor zoveel mogelijk spierbehoud terwijl je vet verliest.
29. Eet de meeste koolhydraten voor een uur of 18.00: Het meeste insuline komt aan het begin van de dag vrij, en de afscheidingen nemen af naarmate de dag vordert. Je kunt nog steeds wel wat koolhydraten eten, maar zorg ervoor dat je de meeste eerder op de dag eet.
30. Eet na het trainen: Je moet je brandstof bijtanken en herstellen zodat je de rest van de dag voldoende energie hebt. Neem wat eiwitten en snelle koolhydraten direct na je training.
31. Neem soep: het vult en is vaak laag in calorieën.
32. Beperk chips: kies zoveel mogelijk voor gebakken varianten, soyachips of noten.
33. Neem rust: 7-8 uur slaap (afhankelijk per persoon) is ideaal om goed te herstellen en er gezond uit te zien. Te weinig rust zorgt voor hoge stresshormonen wat de vetverbranding doet afnemen.
34. Eet meerdere keren over de dag: Dit zorgt voor verzadiging en houdt je metabolisme hoog gedurende de hele dag.
35. Neem kauwgum: sommige verleidingen zijn moeilijk te weerstaan. Neem dan wat kauwgom, het zorgt voor een frisse smaak in je mond en maakt de verleidingen minder groot. Kies wel een suikervrije.
36. Ga samen met iemand anders op dieet: Als je het erg moeilijk vind om vol te houden, zorg dan dat er iemand met je meedoet.
37. Ga winkelen: vier succes met iets anders dan eten.
38. Focus op het bedrijf, niet op het eten: als je een bedrijfsfeestje of iets dergelijks hebt, zorg dan dat je ver van de verleidingen (buffettafel) staat en socialize. Eten is niet de hoofd-attractie.
39. Kies voor klein: neem een kleiner bord bij een buffet, het zorgt voor kleinere porties omdat er simpelweg minder op je bord past.
40. Poets je tanden vroeg: het zorgt er voor dat je niet nogmaals eet in de avond.
41. Kook zelf: zo heb je controle over wat je precies binnen krijgt.
42. Drink genoeg: Als je midden in de nacht wakker wordt met honger, kan het zijn dat je niet genoeg vocht binnen krijgt. Misschien heb je alleen dorst in plaats van honger.
43. Pas op met grapefruit: het kan de werking van bepaalde medicijnen beïnvloeden, zoals slaapmiddelen en anti-depressiva. Tevens is de combinatie met cafeïne niet echt slim (zie stukje onderaan).
44. Ga voor de dooier: een eidooier zorgt ervoor dat je stemming verbetert zodat je je plan vol kunt houden. Het heeft geen negatieve invloed op je hart.
45. Kijk uit naar het dessert. Neem eens per week een dessert. Zo blijft het een traktatie in plaats van een dagelijkse verwachting.
46. Eet aan tafel: Vermijd staand eten, in de auto, voor de tv etc. Als je zit help je je hersenen eraan te herinneren dat je eet. Bovendien geniet je er meer van.
47. Focus je op welk eten je nodig hebt. Niet op wat je straks niet kan eten. Tegen de tijd dat je al je vloeistoffen, fruit, groenten, granen, bonen, noten, zaden, zuivel en eiwitten binnenkrijgt die je nodig hebt, is er niet veel plek meer voor iets anders.
48. Eet voordat je honger hebt: Het zorgt voor verzadiging en het houdt je metabolisme de hele dag hoog.
49. Neem een vitamine-mineralen supplement: Als je op dieet bent en sport, is het erg moeilijk om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Een eens-per-dag supplement zorgt voor de zekerheid dat je alles binnen hebt.
50. Haal alles uit zoetigheid: Als je een echte zoetekauw bent, kun je het beste de zoetigheden na je training nemen. Dat is het moment dat je lichaam voordeel heeft aan hoge GI-koolhydraten. Het lichaam vraagt dan om snelle koolhydraten om de brandstof aan te vullen in je spieren.
51. Uit eten? Kies sushi. Het is een fantastisch, niet vet, eiwitrijke maaltijd. Om lichte rijst te nemen, kies sashimi of chirashi sushi.
52. Ga over van gewone naar light frisdranken: Het bespaart je een hoop koolhydraten en calorieën. De toegevoegde suikers remmen je vetverbranding elke dag.
53. Speel- maak bewegen leuk: beweeg buiten met vrienden of je kinderen.
54. Ezelsbruggetjes: Plak foto's en zinnetjes van hoe je er uit wilt zien op bijvoorbeeld je koelkast of naast je spiegel, zodat je je makkelijker aan je plan houdt.
55. Neem een hond: je moet er minstens een keer per dag mee aan de wandel.
56. Beweeg je voeten: als je zit, kun je er voor zorgen dat je meer calorieën verbrandt door bijvoorbeeld je voeten te bewegen of te draaien.
57. Parkeer eens wat verder: parkeer eens wat verder weg zodat je nog een stukje moet lopen.
58. Wees geen vuilnisbak: eet niet alle restjes van andere borden af, tenzij het groentes zijn.
59. Geen mandje brood, graag: Vraag in een restaurant om het mandje brood bij de hoofdmaaltijd te serveren. Waarschijnlijk heb je er dan toch geen trek in.
60. Train wat thuis: neem een indoor-fiets of loopband zodat je bijvoorbeeld voor de tv calorieën kunt verbranden.
61. Maak van je salade geen caloriebom: je kunt van een gezonde salade nog iets ongezonds maken door er heel veel sauzen, croutons e.d. toe te voegen.
62. Eet voor jezelf: als er mensen in de omgeving (partner, vriend) die meer eten dan jij, let daar dan niet op. Probeer ze niet bij te houden, ze kunnen waarschijnlijk meer op dan jij.
63. Neem pauzes: de hele dag zitten achter je bureau maakt je moe en lusteloos. Voordat je het weet snak je naar een snack om je op te krikken. Ga in plaats daarvan eens wat bewegen. Elk uur wat stretchen en lopen zorgt dat je je beter voelt, beter werkt en er beter uitziet.
64. Drink niet teveel koffie: een paar bakkies op een dag is prima, maar neem er niet teveel. Ga in plaats daarvan eens 10 minuutjes buiten lopen voor nieuwe energie.
65. Hou het makkelijk: als tijd een probleem is, aarzel dan niet om voorgesneden groenten, ingeblikte bonen of noten mee te nemen. Het is veel beter dan niet eten.
66. Check de supermarkten: Als je naar de supermarkt gaat, zorg dat je dan weet waar producten zoals zuivel, vlees, vis e.d. staan. Dat weerhoudt je van verleidingen. Wees voorzichtig in het bakkerij-gedeelte.
67.Gebruik zoveel mogelijk echte producten: De vetvrije of koolhydraatvrije producten en repen geven je geen voldoening, zijn duur en eindigt er meestal mee dat je toch eet wat je wilt. Haal zoveel mogelijk uit je voeding.
68. Voorverpakte producten: koop zoveel mogelijk individuele porties van ijs en snoep zodat je niet teveel eet.
69. Lees etiketten: heel veel producten zoals dranken en snacks bevatten meer dan een individuele portie. Kies voor hersluitbare verpakkingen en houdt je aan de hoeveelheden.
70. Versier je bord: schik je eten zo op je bord dat het er lekker uitziet. Het zal je sneller verzadigen.
71. Eet niet te snel: door langzamer te eten zet je je ingebouwde verzadigingsgevoel aan het werk. Als je te snel eet, vraagt je maag naar meer eten omdat je hersenen er even over doen om een seintje te geven dat je vol zit.
72. Schoon je klerenkast: gooi je te grote kleren weg zodat je niet in de verleiding komt om er weer in te passen.
73. 100 calorieën/dag staat gelijk aan 10 pond per jaar: Je kunt het kwijtraken of aankomen. 100 calorieën staat gelijk aan de helft van een grote bagel, sneetje brood, 1/3 van een muffin, een klein stukje van een chocoladereep, een glas wijn etc.
74. Ga niet met honger weg: zorg ervoor dat je maag gevuld is voordat je naar een feestje gaat. Dit weerhoudt je van verleidingen.
75. Houdt je aan je programma: heb geduld. Je kunt niet in een nacht terwijl je slaapt heel veel gewicht verliezen. Afvallen kost weken, maanden, jaren. Als je je aan je plan houdt krijg je de gewenste resultaten.
76. Staar niet blind op de weegschaal: het kan een vertekend beeld geven omdat spieren meer wegen dan vet. Je omvang op verschillende punten meten (taille, armen e.d.) of eindelijk in die krappe broek passen is een betere indicatie van je vooruitgang.
77. Stel haalbare doelen: besluit om meer water te drinken, meer fruit en groenten te eten, aan tafel te eten, dagelijks te bewegen. Dit zal uiteindelijk leiden tot lange-termijn resultaten.
78. Meet jezelf juist: meet jezelf niet elke dag maar op een vast tijdstip in de week of maand. Dit geeft een betere indicatie. Je kunt ook je vetpercentage laten meten bij een sportschool of afvalcentrum.
79. Train intensief: de zogenaamde vetverbrandings-zone bestaat niet. Uiteindelijk gaat het om de totaal verbrande calorieën. Je verbrandt procentueel meer vet met training op lage intensiteit en procentueel meer koolhydraten op hoge intensiteit, maar uiteindelijk is het verbrande vet met intensief trainen veel hoger, simpelweg omdat je meer calorieën verbrand. Het is slechts de hoofdbrandstof, met trainen op elke intensiteit verbrand je koolhydraten en vet. Het gaat uiteindelijk om het totaal aantal calorieën dat je verbrand hebt. Zorg dat die zo hoog mogelijk is.
80. Doe aan interval-training: Dit zorgt voor een nog grotere naverbranding dan andere cardio, tevens zorgt het voor een snelle opbouw van je conditie. Je moet wel een goede conditie hebben om er aan te beginnen. Bijvoorbeeld: op de loopband 1 minuut joggen, 1 minuut sprinten. Steeds om en om.
81. Doe je cardio na je krachttraining: met je krachttraining verbruik je koolhydraten, als je daarna je cardio doet verbrandt je meer vet. Bovendien heb je zo alle energie om voluit te gaan tijdens je krachttraining.
82. Doe een warming-up: maak je spieren wat warm voordat je gaat trainen door 5 tot 10 minuutjes licht te fietsen, lopen, steppen e.d.
83. Doe een cooling down: zorg ervoor dat je spieren rustig kunnen afbouwen door 10 minuutjes wat lichte cardio te doen. Cooling down is belangrijker dan een warming up, het zorgt voor een goede doorbloeding in je training.
84. Zie de powerplate niet als hoofddtraining: het is niet een manier van trainen, gebruik het bijvoorbeeld als cooling-down na een training. Hier is het uitstekend voor. Het zorgt voor een goede doorbloeding in je spieren en verstevigt ze. Daarnaast gaat het cellulitus tegen.
85. Vergelijk je niet met anderen: vergelijk je niet met andere mensen die trainen, wellicht zijn zij al veel langer bezig of kun jij door een blessure niet hele zware gewichten pakken. Je traint voor jezelf.
86. Junk: Als je wilt kun je bijvoorbeeld eens per week een junkdag inlassen waarin je je niet aan je dieet houdt. Doe dit alleen als je een goede week hebt gehad waarin je je aan je eet- en trainschema hebt gehouden. Ben je bijvoorbeeld gek op chocola, eet het dan eens in de week. Het heeft naast nadelen ook voordelen, zoals gelukshormonen die vrijkomen.
87. Hou jezelf onder controle: denk niet bij een paar chipjes: nu kan ik net zo goed de hele zak leegeten. Voel jezelf niet al te schuldig, hier ga je je alleen maar rot van voelen.
88. Varieer in je eetschema: het is belangrijk om voor afwisseling te zorgen en het vol te houden, dag in dag uit hetzelfde eten maakt het saai en niet leuk. Zorg dat eten leuk wordt.
89. Varieer in je training: Kies eens voor andere oefeningen om het leuk te houden of zorg voor een nieuwe trainingsprikkel door op een andere manier te trainen.
90. Plan je trainingen: Zet ze in je agenda. Zo kom je niet makkelijk onder je trainingen uit, maak geen afspraken op tijden dat je wil trainen.
91. Vertel je omgeving waar je mee bezig bent: zo zullen je collega's je bijvoorbeeld na een tijdje geen gebak meer aanbieden, omdat ze weten dat je toch niet wilt.
92. Weersta verleidingen: zorg ervoor dat, ook al is er lekker eten in de buurt, je het toch niet neemt en je er goed bij kunt voelen. Als je alle verleidingen verbant uit je leven is de kans groot dat je je snel vergrijpt zodra ze wel in de buurt zijn.
93. Maak van vakantie geen eetfestijn: Ook op vakantie kun je kiezen voor zoveel mogelijk gezonde voeding, doe ook aan cardio zoals zwemmen, wandelen e.d. Of nog beter: kies voor een actieve vakantie. Natuurlijk is het ook prima om veel te relaxen, maar het zou zonde zijn om in een paar weken tijd kilo's aan te komen.
94. Denk na voordat je snackt: als je een patatje eet, bedenk dan hoeveel uur je hiervoor zou moeten hardlopen om al die calorieën te verbranden.
95. Ga verstandig uit eten: kies bijvoorbeeld alleen voor een licht voorgerecht (soep e.d.) en een hoofdgerecht, of 3 kleine voorgerechten in plaats van een hoofdgerecht. Bestel een extra salade bij je hoofdgerecht. Kies als hoofdgerecht bijvoorbeeld voor vis.
96. Plan vooruit: als je weet dat je bijvoorbeeld een etentje krijgt waar je echt niet onderuit kan en die nogal calorierijk is, hou daar dan de rest van de dag rekening mee. Is het eten bijvoorbeeld een bom vol koolhydraten, eet dan de rest van de dag meer eiwitten en vetten dan koolhydraten. Zie dit als je junkdag en sla je geplande junkdag over.
97. Wees matig met saus: laat de saus apart serveren zodat je zelf de hoeveelheid kunt bepalen. Rode sauzen zijn over het algemeen minder calorierijk.
98. Wees verstandig met barbecueën en gourmetten: Kies niet voor worstjes maar doe er ook eens vis bij, gezonde spiezen met groenten e.d. En kies bruin stokbrood in plaats van witte.
99. Eet gekruid: gekruid eten is een enorme boost voor je stofwisseling. Gooi bijvoorbeeld eens wat sambal op je brood of door groenten. Of koop een potje pesto, heel lekker als broodbeleg! Bovendien zorgt het voor een verhoogde weerstand.
100. Heb discipline: uiteindelijk moet je het zelf doen. Zoek niet excuses als slecht weer, trainingsmaatje heeft afgebeld e.d. om niet te gaan trainen.
101. Trakteer jezelf: koop een broek die je graag aan wilt of neem een navelpiercing om je nieuwe lichaam te showen op het strand. Werk naar een doel toe.
102. Wees niet te kritisch: omdat je jezelf elke dag ziet is vooruitgang soms moeilijk te zien. Een goede indicatie zijn reacties van mensen in je omgeving om mensen die je een tijd niet gezien hebt.
103. Neem complimentjes aan en deel ze uit: wees niet onzeker en probeer complimentjes aan te nemen. Je werkt hard voor dit lichaam dus ga er dan vanuit dat iemand het meent en voel je er beter door. Ook complimentjes uitdelen werkt positief. Je hoeft niet jaloers te zijn op iemand.
104. Vraag: vraag aan mensen op de sportschool met een goed figuur wat hun zoal doen, of vraag advies hoe een oefening uit te voeren.
105. Zorg voor een goede houding: doe oefeningen niet te snel en zorg voor een goede houding.
106. Overtrain niet: zorg voor voldoende rust en train je verschillende spiergroepen niet te vaak. Rust is een basis van succes.
107. Als je een keer ziek bent of je niet lekker voelt, train dan eens wat lichter en voel je er niet schuldig bij.
108. Hou je aan je eigen patroon: laat je niet van de kaart brengen door allerlei onderzoeken of dingen die je hoort of leest. Er wordt zoveel beweerd dat je soms gek wordt van alle informatie. Bovendien is het soms alleen op mannen van toepassing en zijn alle mensen nu eenmaal verschillend.
109. Benadruk je sterke punten: Heb je een mooie platte buik, draag dan bijvoorbeeld heupbroeken. Vind je juist je billen mooi, draag dan een strakke broek. Door je sterke punten te accentueren vallen je zwakken minder op.
110. Kom van je buikje af: veel vrouwen hebben last van vetopslag rond de buik. Het is een fabel dat je plaatselijk vet kunt verbranden. Hoe sterk je buikspieren ook zijn, je zult ze niet zien zolang er een laagje vet overheen zit. Je kunt je buikspieren ook overtrainen. Beperk het tot maximaal 3 keer per week en doe eens wat anders dan honderden crunches.
111. Lees: verzamel zoveel mogelijk informatie via het internet, tijdschriften e.d. Je hoeft niet alles aan te nemen, maar vaak staan er goede tips tussen waar je echt wat aan hebt.
112. Maak recepten: schrijf je eigen recepten of kies gezonde recepten op internet. Gezond eten hoeft echt niet saai te zijn.
113. Staar niet blind op light-producten: denk niet omdat ergens light opstaat dat je het ongelimiteerd kunt eten of drinken.
114. Kies voor olijfolie: kies voor olijfolie in plaats van boter, boordevol gezonde vetten.
115. Loop niet te hard van stapel: als je een beginner bent, bouw dan rustig op. Ga niet van niet trainen ineens over naar 5 keer per week trainen. Geduld is een schone zaak.
116. Train ook met gewichttraining zwaar: veel herhalingen en laag gewicht lijkt meer op cardio. Haal alles uit je gewichttraining door steeds de gewichten te verhogen en houdt je aantal herhalingen op 8-15. Wees niet bang dat je als vrouw te gespierd wordt.
117. Sla je benen niet over: je benen en rug zijn je grootste spiergroepen. Denk niet dat je met cardio al je benen meepakt, maar werk er ook aan met gewichten. Hoe meer spieren, hoe hoger je metabolisme.
118. Kies voor de juiste spiergroepen: hoe groter de spiergroep, hoe meer aandacht je eraan besteed. Veel mensen staren zich blind op biceps en triceps, hoewel dit maar kleine spiergroepen zijn. Benen, rug maar ook schouders (voor een zandloperfiguur!) zijn erg belangrijk.
119. Doe niet teveel: doe niet alle spiergroepen op 1 dag maar kies voor de juiste combinaties. Zo heb je ook op andere dagen nog ruimte om andere spiergroepen te trainen. Met je borsttraining gebruik je bijvoorbeeld ook je triceps en bij sommige oefeningen ook biceps, je kunt voor de kleinere spiergroepen dan volstaan met bijvoorbeeld 2 oefeningen.
120. Ga voor gezond broodbeleg: beleg je brood met kip, kalkoen, ei, groenten, vis e.d. Je kunt zoveel variëren dat het nooit saai hoeft te zijn.
121. Kies voor de juiste trainingstijden: als je weet dat je nogal eens in staat bent om een training over te slaan, train dan in de ochtend (na je ontbijt). Dan heb je het al gehad en heb je minder de kans dat er iets tussen komt.
122. Hou enkele tijd tussen een grote maaltijd en training: hou 2 tot 3 uur tussen een grote maaltijd en training. Eet niet heel veel vezels voor een training (zwaar om te verbranden en hebben veel vocht nodig). Zo is je lichaam in staat om al het bloed naar je spieren te pompen.
123. Doe niet moeilijk in het weekend: als je in het weekend lang uitslaapt, zorg dan ook voor 6 maaltijden op een dag. Verschuif je maaltijden of zet je wekker om te ontbijten, ga dan desnoods weer verder slapen.
124. Bijt eens op je tong: wees niet bang voor reacties van anderen als je je bakje kwark o.i.d. ergens mee naartoe sleept. Je bent bezig voor jezelf.
125. Denk aan alle voordelen van het sporten: betere conditie, het lichaam dat je wilt, minder kans op hart-en vaatziekten, beter voor je botten enz. enz.
126. Koop andere sportkleren: koop eens andere sportkleren zodat je weer zin hebt om te sporten. Zorg sowieso voor een goede uitrusting zoals sportschoenen e.d.
127. Zorg voor een standaard sporttas: zo kun je niks vergeten. Neem in ieder geval een handdoek, bidon, sportkleren- en schoenen, goede sportsokken, wat snelle koolhydraten en eiwitten mee voor direct na de training.
128. Ga eens vaker lopen of met de fiets: niet in plaats van een training, maar als aanvulling zorgen kleine stukjes lopen of fietsen voor meer calorieverbruik.
129. Heb seks: seks is een uitstekende manier om te ontspannen en calorieën te verbranden. Of geef je partner eens een massage (goed voor je armspieren!).
130. Ga voor de totale metamorfose: zorg naast een lichaamsverandering ook eens voor een andere coupe of garderobe. Het is zonde om in je oude kleren te blijven lopen terwijl je een nieuw lichaam hebt.
131. Staar je niet blind op de media of tijdschriften: hierin wordt veel geretoucheerd wat je onzeker kunt maken. Kijk eens op internet van echte foto'ss van sterren in bikini, je zult zien dat ook hun geen perfect lichaam hebben. Geloof niet alles wat men in reclames en op tv zegt.
132. Vermijd fast-foodketens: zo kom je niet in de verleiding. Als je toch gaat, neem dan de kleine porties of kies voor een zo gezond mogelijke variant.
133. Weet wat je eet: staar je niet blind op calorieën maar zorg dat je wel globaal weet wat elk product aan voedingsstoffen en calorieën bevat. Dit helpt je verstandige keuzes maken.
134. Train buiten of in een groep: doe je cardio eens buiten, je krijgt er enorme energie van. Ga eens hardlopen of een stuk fietsen. Als je niet van cardio in de sportschool houdt, kies dan voor aerobics, spinning of andere groepslessen.
135. Wees niet bang voor vet: door alle verkeerde berichtgeving in de media zijn veel mensen overgeslagen op een vetvrij dieet. Enkele voordelen van vet eten: stimuleert je vetverbranding, zorgt voor een betere stemming, betere huid, betere opnamen van bepaalde voedingsstoffen in je lichaam zoals vitaminen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vermijd wel zoveel mogelijk transvetzuren die je in veel snacks, patat, e.d. tegenkomt.
136. Ook mentaal: zorg dat je niet alleen fysiek, maar ook mentaal lekker in je vel zit. Uit je gevoelens en zorg voor ontspanning. Een teveel aan stress kan zorgen voor een rem op je verbranding.
137. Kies voor koolhydraten met een lage GI : helemaal als je gevoelig bent voor insulineschommelingen. Producten met een hoge GI zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Beperk ze tot voor en na je training of beperk het door ze te combineren met producten met een lage GI. Aardappelen bijvoorbeeld hebben een hoge GI, hoewel ze verder gezond lijken doordat ze weinig vet en calorieën bevatten.
138. Eet fruit in de ochtend of voor een maaltijd: zo kunnen de vitaminen beter opgenomen worden. Fruit na een maaltijd eten is minder goed voor je darmen, omdat je fruit je maag-en darmkanaal snel passeert en er anders ander eten in de weg zit.
139. Kijk ook eens op de markt of in reformwinkels: hier zijn vaak gezonde producten te vinden, zoals brood van de bakker op de markt. Bovendien is het goedkoper. In reformwinkels zijn veel natuurlijke producten te vinden zonder allerlei commerciële toevoegingen.
140. De beste dieettip van allemaal: zorg voor een verandering in je dagelijkse leven. Dit zorgt voor de beste resultaten op lange termijn.Zie je leefwijze niet als een dieet maar als een manier van leven. Dieet is eigenlijk geen goed woord, omdat dit tegenwoordig zo min mogelijk eten weerspiegelt. Vervang alle woorden dieet in bovenstaand stuk door eetschema. Zie het als een eetschema, niet als een dieet. Dat klinkt al minder als een “kwelling”.
141. Maak saai voedsel leuker: we weten wel dat naturel kwark en yoghurt veel beter zijn dan de vruchtenvarianten (veel meer eiwitten en minder koolhydraten), als je het niet lekker vind zijn er veel manieren om er wat aan te doen. Dus geen excuses meer! Voeg eens kleine beetjes honing, jam, kaneel of desnoods wat siroop toe (beperk het wel, in veel zitten veel suikers). Een goede tip (ok persoonlijke smaakknipoog) koop eens een zak geraspte kokos (bijvoorbeeld bij de Xenos), dit smaakt superlekker door de kwark en er zitten gezonde vetten in. Of zoals weg2 doet: diksap blij
#1

45 Replies Related Threads

  wateengedoe2
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/10 18:24:04 (permalink)
  0
  Ziet er goed uit, ook je vertaling. Ik ken 't origineel niet, maar je tekst doet niet 'oeramerikaans' aan. Zou wel 10 pond veranderen in 5 kg. Klopt niet helemaal, maar klinkt leuker dan 4,5 kg knipoog

  Met maar 2 punten ben ik het niet eens:

  43. Eet grapefruit: het helpt met gewichtsverlies.

  Ten eerste heb ik hier mijn twijfels bij. Maar veel belangrijker nog: veel grapefruit(sap) beïnvloedt de wijze waarop vele medicijnen worden opgenomen en (dus) hoe ze werken. Zie: http://www.powernetdesign.com/grapefruit/

  Zou me niet verbazen als het ook een invloed heeft op andere voedingsstoffen, zoals bijv. bepaalde vitamines (weet dit niet zeker hoor, maar het fysiologische proces wat door grapefruit wordt veranderd, en wat op die site wordt genoemd, kan ook andere stoffen dan medicijnen beïnvloeden, sterker nog: daar is het in eerste instantie voor bedoeld).

  122. Hou enkele tijd tussen een grote maaltijd en training: neem voor een training wat snelle koolhydraten, hou 2 tot 3 uur tussen een grote maaltijd en training. Eet geen vezels voor een training (zwaar om te verbranden). Zo is je lichaam in staat om al het bloed naar je spieren te pompen.

  Snelle KH vóór je training is niet goed, beter is een uur of half uur vantevoren een volkorenboterham met gezond beleg. Beperk snelle KH tot na je training, of als je merkt dat je te weinig energie hebt, tijdens (bijv. bij een zware squatsessie o.i.d.). In het laatste geval met een isotone drank, want die wordt makkelijk opgenomen.

  En volgens mij heb jij in de laatste tip die geraspte kokos erbijgezet .... super blij Ik wil dat nog aanvullen met diksap! blij
  #2
  hehoi
  Nuts for thought
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/10 19:08:07 (permalink)
  0


  Goeie topic!
  't Bevat alle tips die hier zo vaak worden herhaald.
  Mag wel een sticky van worden gemaakt voor nieuwe leden.

  Welke van jou zijn? Gokje: 79 e.v. en de laatste reeks lijken een meer persoonlijk tintje te hebben........
  #3
  wateengedoe2
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/10 19:48:49 (permalink)
  0
  LOL, ik wilde er een sticky van maken, maar een andere mod was me voor! super blij
  #4
  mariska
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 11:26:51 (permalink)
  0
  Fruit eten of vruchtensapjes drinken lijkt gezond, maar bij grapefruit is het oppassen geblazen. In grapefruit zit een stof die sterk reageert op tal van medicijnen en andere middelen, soms met fatale gevolgen. Grapefruit zit niet alleen in grapefruitsap, maar ook in andere drankjes en bepaalde afslankpillen. Hierdoor weten mensen vaak niet dat ze grapefruit gebruiken!

  Je kunt grapefruit binnen krijgen zonder het te weten, door een sportdrankje bijvoorbeeld. Als je gewend bent bij Albert Heijn een klein flesje AA-drink te kopen en je ziet bij Aldi zes grote blauwe flessen sportdrank staan voor de prijs van één AA-tje, dan is de beslissing snel gemaakt.

  Het Aldi-sportdrankje geeft veel energie, smaakt goed en kost bijna niets. De verleiding is groot om meerdere flesjes per dag te drinken, zeker als je in de veronderstelling bent dat het gezond is. In sportscholen zie je steeds meer sporters die de Aldi-flesjes hebben ontdekt. In kleine letters staat op de fles dat er grapefruit inzit, maar de sporters die ik er naar vroeg waren daar geen van allen van op de hoogte.

  Je hoeft niet eens medicijnen te slikken om ziek te worden van grapefruit. Meer dan twee glazen grapefruitsap kan al slecht vallen. Cafeïne met grapefruit is ook af te raden aangezien deze combinatie neurotische reacties kan veroorzaken. Grapefruit versterkt de werking en dus ook de bijwerkingen van onder andere psychofarmaca (slaappillen, kalmeringsmiddelen, antidepressiva), calciumblokkers (bloeddrukverlagers), anti-allergiemiddelen (bijvoorbeeld tegen hooikoorts) en immunosuppressiva (tegen allerlei auto-immuuunzieken).  Bij Viagra (Sildenafil) wordt de werking juist verzwakt en vertraagd; het komt op je bedgenoot een beetje lullig over als je vol energie zit van je sportdrankje en dan drie uur moet wachten voor je iets weet te presteren!

  Gelukkig kennen alle medicijnen een bijsluiter die je voor mogelijke gevaren waarschuwt. Helaas vergeten de fabrikanten wel eens iets op de bijsluiter te vermelden.

  De producent van Xanax, een antidepressivum, kwam pas eind 2002 op het idee om, na de nodige klachten, een waarschuwing tegen grapefruit op de bijsluiter te zetten.


  In hetzelfde jaar is na wetenschappelijk onderzoek onder achtenveertig gezonde mannen in Keulen wereldkundig gemaakt dat grapefruit en Viagra niet goed samengaan.

  In de Nederlandse bijsluiter van Pfizer, de fabrikant van Viagra, van dit jaar kom ik dat niet tegen! Wel dat je er geen poppers bij mag snuiven.

  Het lijkt mij, maar misschien is dat naïef, dat meer mensen grapefruitsap drinken dan dat er poppers worden gesnoven.
  Grapefruitsap is op zichzelf gezond, het gevaar zit in de combinatie met andere middelen. Er zijn echter ook medicijnen, zoals bepaalde aids-medicijnen, waarbij een combinatie juist aangeraden wordt.
  #5
  mariska
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 11:33:58 (permalink)
  0
  @weg2: dat wist ik niet van grapefruit...goede tip inderdaad blij Heb even gezocht en kwam meteen het bovenstaande artikel tegen (nog meer trouwens). Ik heb de tip ook aangepast zoals je ziet... blij
  tip 122 heb ik stukje weggelaten wat voor een training te nemen (alleen dat het niet een al te grote maaltijd moet zijn). Volgens mij verschillen de meningen nogal wat wel of niet te nemen, dus dat zoekt iedereen dan zelf maar uitknipoog
  Diksap heb ik er ook bij gezet super blij

  @hehoi: So close....vanaf 81 heb ik het niet meer overgenomen (had dus 19 van de 100 tips weggelaten). Die overige heb ik uit mijn hoofd gedaan van eerder gelezen stukken in tijdschriften of eigen ervaring. Als je eenmaal bezig bent kom je er zo op knipoog Maar je wint een mini-koelkast hoor knipoog
  #6
  mariska
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 11:38:04 (permalink)
  0
  NB: als er dus nog andere aanpassingen/aanvullingen zijn: please let me know....
  Zag op een gegeven moment sterretjes van het scherm knipoog
  #7
  MaxMuscle
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 12:33:30 (permalink)
  0
  De versterkende eigenschap van Grapefruitsap heeft ook zijn voordelen hoor.
  Daarbij levert grapefruit een beter aandeel tijdens een dieet dan sinaasappelen.
  #8
  hehoi
  Nuts for thought
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 12:58:56 (permalink)
  0
  ORIGINAL: mariska

  @hehoi: Maar je wint een mini-koelkast hoor knipoog


  blijblij
  #9
  wateengedoe2
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 13:15:56 (permalink)
  0
  ORIGINAL: MaxMuscle

  De versterkende eigenschap van Grapefruitsap heeft ook zijn voordelen hoor.
  Daarbij levert grapefruit een beter aandeel tijdens een dieet dan sinaasappelen.

  Vanwege de onvoorspelbare werking zou ik mensen toch afraden om vaak grapefruit(sap) te nuttigen.
  #10
  wateengedoe2
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 13:18:23 (permalink)
  0
  91. Vertel je omgeving waar je mee bezig bent: zo zullen je collega’s je bijvoorbeeld na een tijdje geen gebak meer aanbieden, omdat ze weten dat je toch niet wilt.

  Bij enkelen werkt dit zowaar, maar de meesten gaan gewoon met de 'botte bijl' verder en je wordt bijkans voor gek verklaard als je liever je boterham met kipfilet eet dan een moddervet stuk slagroomgebak (waar meestal mijn hoofd echt niet naar staat, maar probeer ze daar maar eens van te overtuigen) boos
  #11
  mariska
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 14:01:31 (permalink)
  0
  Klopt, en het is ook een beetje dubbel natuurlijk. Anderzijds moet je gewoon de discipline bouwen om nee te zeggen tegen verleidingen, maar vooral als je net begint is het wel handig.

  Reacties krijg je genoeg, helemaal van mensen die denken:"waarom ben jij aan de lijn" of die er zelf heel verkeerde eetgewoonten op nahouden en dan denken dat dat goed is. Heel irritant...
  #12
  sis
  NO Sissy !!
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 14:11:51 (permalink)
  0
  Ook heel fout.. collega's die het beter denken te weten en zeggen dat je citroen moet eten als je af wilt vallen, dat eierkoek een product is wat je best mag want "daar zit niks in" (wat op zich klopt maar da's juist een reden om het niet te eten), dat bananen je "erg dik" maken, dat je vooral vetloos moet eten.. oh neee zucht.. van die nietszeggende vrouwentijdschriftenbullshit.

  Geef mij mijn blikje tonijn en brood en verder niet zeuren graag..
  #13
  JePe
  Middle Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 14:35:36 (permalink)
  0
  Reacties krijg je genoeg, helemaal van mensen die denken:"waarom ben jij aan de lijn" of die er zelf heel verkeerde eetgewoonten op nahouden en dan denken dat dat goed is. Heel irritant...

  meestal zijn dit wel de personen die grappigerwijze hun 'heil' zoeken in Herbalifes en Slimfasts.... as je dan probeert uit te leggen dat het wel 's aan hun voeding kan liggen, krijg je meestal heel betoog dat ze best gezond eten en dat ze alles al geprobeerd hebben.
  As je dan beter gaat kijken wat ze dan al zo naar binnen werken, is het meestal wel duidelijk... (teveel van alles, relatief teveel van't verkeerde), maar ze zien dat niet of willen dat niet zien. Vreemd genoeg hebben ze dan wel vertrouwen in het peperdure Herbalife, wat zeker niet werkt! En grappige is, dat weet men ook nog! Maar ja, die obsessie van 1 a 6 kg kwijtraken op korte termijn.....

  Een vriend van mij heeft zwaar overgewicht, dat zie je ... hoeft ie niet voor op de weegschaal te gaan staan.
  Hij beweert dat ie best wel gezond eet, veel vis enzo, speciaal brood, speciaal bio kaas, dat soort dingen. Nah, nou ben'k met 'm op Terschelling geweest, en dan weet je direct waar het bij hem aan ligt.
  Punt 1, hij sport niet en doet alles op een tergend laag tempo (bij fietsen op zijn tempo, val ik bijna om, en ik kan 'm lopend bijna bijhouden, hij stopt dan ook nog 's onderweg! Nou waaide het errug hard, maar goed) .
  Punt 2, hij eet simpelweg teveel! Misschien wel gezond, maar teveel. Ik hou soms ook van lekker eten, maar tering, die hoeveelheden... da haal ik nie! As ie nou bb'er was prima, maar hij doet niks!
  Punt 3, de dingen die hij niet verteld, z'n chocola (ligt altijd wel wat), z'n biertjes, z'n godmagweten nog meer 'dikmakertjes'....
  Heeft Atkins geprobeerd, maar voerde het niet correct uit (nam toch gewoon diksap..tsja...), wil nu gaan herbalifen. Kost 'm (had ie uitgerekend) 170 euro per maand! (jawel!!).
  Heb 'm al proberen overtuigen dat het niet gaat helpen! Weet ie ook wel, maar toch doen.... Vreemd he, hoe sommige mensen hun eigen 'opzien tegen hard trainen en gezond eten' verbloemen met allerlei excuses en dan uiteindelijk de duurste en meest onnozele oplossing kiezen! Domme is ook nog, men laat zich leiden door verhalen van personen die grof zijn afgevallen dmv Herbalife of Slimfast, en je kunt praten as brugman, helpt nie! Ik heb 'm al verteld, dat as ie z'n voedselinname zou halveren, meer gespreid in kleinere porties, dat ie dan ook 2 kg per maand verliest, zeker bij hem (hij zit zo rond de 110kg, 194 lang), das toch ook 12kg in half jaar! Maar dat lukt 'm nie.

  Ik ben er al lang achter dat het bij bijna alle personen die klagen over overgewicht niet zo'n kwestie is van 'weten wat te doen', maar meer een psychologische 'barriere' om de stap te nemen en vol te houden. Afvallen uit een potje is dan de makkelijkste manier blijkbaar.

  Over die tips:
  Staar je niet blind op de media of tijdschriften

  HET probleem van tegenwoordig, men kijkt teveel naar beroemdheden/modellen en naar hun 'perfecte' uitstraling. Grap is dat modellen zelf al niet eens aan hun 'eigen imago' kunnen voldoen! Er zijn nu al 'computer generated' modellen op de markt, die uiteraard 'perfect' zijn, is niet 'menselijk' meer. Maar goed, mensen hebben nu eenmaal de neiging om altijd buurmans tuintje groener te vinden dan hun eigen.
  Irritante dat het dus 'mode' is om dit soort 'perfectie' na te streven, is allemaal zo op uiterlijk gebaseerd. Domme is dat tv en bladen hier aan meewerken! Ik heb nog nooit zoveel onnozele programma's gezien wat alleen maar gaat over hoe mensen eruit zien, en hoe ze eruit willen zien. En het meest domme is , er zijn legio voorbeelden op deze aardkloot die JUIST laten zien hoe verkeerd dat kan uitpakken (de Vanessa's, Michael Jacksons...).. en nog steeds promoot men dat soort activiteiten!

  Ik denk dat ik nr 129 ook maar 's wat vaker in moet lassen.... hehe... knipoog
  #14
  mariska
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 16:09:11 (permalink)
  0
  Haha, ja goed voorbeeld inderdaad van die vriend van je....
  Ik ben er al lang achter dat het bij bijna alle personen die klagen over overgewicht niet zo'n kwestie is van 'weten wat te doen', maar meer een psychologische 'barriere' om de stap te nemen en vol te houden. Afvallen uit een potje is dan de makkelijkste manier blijkbaar.

  Ik denk dat dit het inderdaad het beste samenvat. Discipline en geduld zijn vooral heel erg belangrijk. Maar als je inderdaad tijdschriften leest, zie je regelmatig dieten staan van niet meer dan 1200 Kcal, en tips waarvan ik denk: hoe komen ze er op

  Wat ik wel heel irritant vind is die mensen die zichzelf zielig vinden omdat ze te dik zijn, en ze zo'n houding hebben van: "jij kan zeker alles eten". Terwijl ze dan met de lunch voor een bord patat kiezen, onder het motto: de rest van de dag eet ik niet zoveel, of "ik heb alles al geprobeerd".
  #15
  Joe
  Martial Addict
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 17:21:04 (permalink)
  0
  ORIGINEEL: mariska
  Wat ik wel heel irritant vind is die mensen die zichzelf zielig vinden omdat ze te dik zijn, en ze zo'n houding hebben van: "jij kan zeker alles eten". Terwijl ze dan met de lunch voor een bord patat kiezen, onder het motto: de rest van de dag eet ik niet zoveel, of "ik heb alles al geprobeerd".


  NIET TE DOEN zulke mensen!!
  Hoor je gewoon elke dag! "Ik ga dik worden want ik drink geen liter water per dag"
  "Neem maar de kleine gewichten anders wordt ik te gespierd"
  Of dan mn stiefzus aan tafel: "Je gaat dik worden van zoveel vlees te eten" en dan neemt ze een kubieke centimeter vlees en een 5dubbele portie patat...
  1 oplossing: kelderen die media en die boekjes
  #16
  sis
  NO Sissy !!
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/11 18:38:42 (permalink)
  0
  ORIGINAL: R D
  "Neem maar de kleine gewichten anders wordt ik te gespierd"


  [sm=slach.gif] Ja, die is leuk. Bij ons zei zelfs de eigenaar van de sportschool tegen me:"realiseer je dat je er groter uit gaat zien als je zwaar traint" en hij bedoelde dat als serieuze waarschuwing
  #17
  wateengedoe2
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/12 19:59:30 (permalink)
  0
  Ik ken weinig mannen met zwaar overgewicht, daar kan ik dus niet over meepraten. Wél veel mannen met een buikje en die eten zonder uitzondering te veel óf drinken te veel alcohol. Die zijn (gelukkig eigenlijk!) niet beïnvloed door de onzin uit Margriet, Flair etc. Áls ze er eenmaal aan gaan staan, lukt het ze dan ook redelijk snel om met een goed voedings- en trainingsschema af te vallen (ookdoor hun hoge spiermassa in vergelijking met vrouwen natuurlijk).

  En ik ken heel veel vrouwen met overgewicht, en daarvan is er maar één die te veel eet, de anderen met overgewicht die ik ken (veel collegaatjes die met die blablaverhalen die Sis noemde, aan komen zetten) eten steevast te wéinig en de verkeerde dingen. En ze kunnen niet van snoep en gebak afblijven, ongetwijfeld door hun crashdieet (die ene vriendin die te veel eet, overeet puur aan op zich gezonde dingen zoals pinda's, zilvervliesrijst, havermoutpap (ja, echt waar!) enz.) Laatst twee collega's (met overgewicht jah) die in de koffiekamer 'kwamen kijken naar die lekkere gebakjes' (verjaardag van mijn baas) '.. en nu snel weer weg' - toen renden ze giechelend weg. Wedden dat ze later, toen ik weg was, terug zijn gekomen voor die taart! Stelletje mutsen!

  ORIGINAL: R D
  een kubieke centimeter vlees

  [sm=slach.gif][sm=slach.gif]
  #18
  wateengedoe2
  Super Heavy Weight
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/12 20:02:35 (permalink)
  0
  ORIGINAL: sis

  ORIGINAL: R D
  "Neem maar de kleine gewichten anders wordt ik te gespierd"


  [sm=slach.gif] Ja, die is leuk. Bij ons zei zelfs de eigenaar van de sportschool tegen me:"realiseer je dat je er groter uit gaat zien als je zwaar traint" en hij bedoelde dat als serieuze waarschuwing

  LOL! En ... zie je er al zo uit:

  #19
  Espi
  meten = weten!
  RE: 141 beste dieettips ooit 2004/07/12 22:20:38 (permalink)
  0
  Geweldig gedaan Marisk!

  Goede tips, ook die van jezelf en voor het overgrote deel ook voortreffelijk vertaald.

  Die grapefruitsap ben ik juist dol op en ik neem het ook juist wegens het gunstige effect op cutten. Mja.. ben geloof ik iemand die zelfs citroensap zonder suiker onverdund zou kunnen opdrinken. Ben gek op zure dingen.

  Het is voor het overgrote deel van de mensen met overgewicht zoiets persoonlijks geworden, dat ze zich niet kunnen voorstellen dat ze ooit succesvol zullen zijn met afslanken. En vaak is men ook te verslaafd aan zoetigheid of en dat komt vaker voor dan je denkt, aan zetmeel! Bergen aardappelen, hele broden, een karrevracht rijst of pasta kunnen ze op. En denken ook dat het nog gezond is ook. Of je nu volkoren pasta of witte pasta neemt, maakt qua GI danwel redelijk veel uit, maar een calorie is een calorie is een calorie is een calorie. Althans, per macronutriënt dan.

  Wat voor mij erg goed geholpen heeft naast gewoon aan KT beginnen en low-carb eten (waardoor je KH-verslaving grotendeels overgaat), was het heel objectief kijken naar andere mensen. Veel mensen hebben een waanidee over hun eigen overgewicht en zien hun positieve kanten niet. Het is ook heel bevrijdend om eens precies bij te houden hoeveel je nu echt eet.. en dan ook wat je op junkdagen eet.
  Mijn grootste frustratie is dan niet dat ik gejunkt heb, maar dat het zo moeilijk is om voedingsgegevens daarvoor terug te vinden.
  Als je niet langer emotioneel in de vernieling raakt van eens een keer junken, dan is het ook veel makkelijker om de volgende dag gewoon met frisse moed verder te gaan. En dan worden die junkdagen na verloop van tijd ook steeds minder extreem en/of frequent.
  Het jezelf belonen met nieuwe kleding is eig ook wel een goede tip, maar geldt alleen voor lieden die winkelen leuk vinden.. zou het eerder als straf zien blij

  Espi (72 uur zonder Internet en ik ga tot op het uur berekenen hoeveel kcal ik nodig heb per dag)
  #20
  Page: 123 > Showing page 1 of 3
  Jump to:
  © 2022 APG vNext Commercial Version 5.0