Bieflappen & Geglaceerde Witlof En Aioli receptje

Author
SheRu
Go John Henry!
2007/01/08 10:58:00 (permalink)
0

Bieflappen & Geglaceerde Witlof En Aioli receptje

Ja, weer witlof.. Dit recept hebben we deze kerst uitgeprobeerd, en makkie!

Meng olijfolie, worcestersaus, zout, en peper. Dit gebruik je als marinade (3 uur!)  voor de bieflappen.

Snijd de witlof over de lengte. Niet ontstammen, want dan wordt 't een bende in je pan.

Doe een beetje olijfolie in de pan met een klein klontje boter, leg de witlof met het snijvlak naar beneden in de pan. Strooi er peper en zout over heen.  Na een paar minuten strooi je een beetje suiker over de stronkjes. Als je ziet dat ze beginnen te caramelliseren draai je ze om. Haal de witlof als ze klaar zijn uit de pan en houd ze warm.

Giet de koekenpan leeg. Stop nu de bieflappen met de marinade in de pan en bak ze. Ik hanteer een Jamie Oliver tip om te kijken hoever ze zijn. Druk op de muis van je hand:

Duim tegen wijsvinger  = rauw
Duim tegen middelvinger = medium-ish
Duim tegen ringvinger = well done.

Serveren met aïoli.
Eet smakelijk!
#1

11 Replies Related Threads

    Espi
    meten = weten!
    RE: Bieflappen & Geglaceerde Witlof 2007/01/08 13:23:53 (permalink)
    0
    Duim tegen wijsvinger  = rauw
    Duim tegen middelvinger = medium-ish
    Duim tegen ringvinger = well done.

     
    Leg eens gedetailleerder uit, want hier snap ik niks van.
     
    #2
    SheRu
    Go John Henry!
    RE: Bieflappen & Geglaceerde Witlof 2007/01/08 14:23:04 (permalink)
    0
    Nou, als je wilt weten hoever je lapje of stukje is, dan druk je eerst op de muis van je hand, terwijl je je duim tegen één van die drie vingers houdt, daarna druk je even op je vlees, en de stevigheid geeft dan aan hoe ver 'ie is. Dus is 'ie nog mooi zacht net zoals je muis in 't standje duim/wijsvinger dan is 'ie  "rare", en duim-ringvinger is well done, ook wel bekend als schoenzool knipoog.
    #3
    Espi
    meten = weten!
    RE: Bieflappen & Geglaceerde Witlof 2007/01/08 15:08:59 (permalink)
    0
    'k Snap 'm.. de spierspanning in de muis van je hand is vergelijkbaar met de toestand van het lapje vlees dat ligt te braaien.
    #4
    SheRu
    Go John Henry!
    RE: Bieflappen & Geglaceerde Witlof 2007/01/08 20:08:30 (permalink)
    0
    Ja, klopt!
    Best handig, vind ik omdat ik op 't oog eigenlijk lastig vind, soms.
    #5
    sis
    NO Sissy !!
    RE: Bieflappen & Geglaceerde Witlof 2007/01/08 21:40:31 (permalink)
    0
    LOL, en ik zit het gewoon te proberen he.. heb alleen geen stukje vlees bij de hand om het echt te testen.
    #6
    Gert
    The Sniper
    RE: Bieflappen & Geglaceerde Witlof 2007/01/08 22:36:48 (permalink)
    0
    Waar zit die muis dan?
    #7
    sis
    NO Sissy !!
    RE: Bieflappen & Geglaceerde Witlof 2007/01/08 22:59:11 (permalink)
    0
    Het stukje tussen je pols en je duim:
     
     

     
     
    Waar in het plaatje een drukpunt is getekend.
    #8
    Grote Bink
    Middle Weight
    RE: Bieflappen & Geglaceerde Witlof 2007/02/25 16:27:02 (permalink)
    0
    ORIGINAL: SheRu

    Serveren met aïoli.

     
    Bedankt voor het recept! Maar wat is nou Aïoli?
     
     
    #9
    Jaco
    Big Sailor
    RE: Bieflappen & Geglaceerde Witlof 2007/02/25 16:38:09 (permalink)
    0
    ORIGINAL: Gert

    Waar zit die muis dan?

     
    hehehesuper blij
    #10
    sis
    NO Sissy !!
    RE: Bieflappen & Geglaceerde Witlof 2007/02/25 17:26:15 (permalink)
    0
    >> aioli <<
     
     
    Maar het is ook kant en klaar te koop hoor.
    #11
    SheRu
    Go John Henry!
    RE: Bieflappen & Geglaceerde Witlof 2007/08/20 09:52:26 (permalink)
    0
    Een makkelijke manier van zelf aiolie maken:
     
    Olijfmayonaise (of iets soortgelijks in "schone" variant)
    KNoflookteentje
    Citroensap
    Olijfolie
    Peper
    Zout.
     
    Het knoflookteentje leg je in een oven op standje 3. Hoeft allemaal niet zo lang, je prikt gewoon door de schil heen, en gaat dat heel makkie, dan is 'ie bijna gaar. Oven uitzetten, en rustig af laten koelen. Het teentje kan -mits goed gepoft- zó uitgeknepen worden. (De knoflooksmurrie smaakt heerlijk romig nu!). Roer door de mayonaise, voeg de rest van de ingrediënten toe. De olijfolie doe ik om 't geheel wat dunner te maken, citroensap om de smaak íetsje op te frissen. Keilekker. 't Gepofte teentje is sowieso wel een aanrader, de lekkerste knoflooksaus ooit uit een schilletje. blij
     
    (Ik kreeg ze ooit in een restaurant -was een stuk jonger- en had geen idéé dat je ze moest uitknijpen en slikte ze maar in geheel door. Niet zo lekker overigens, want de schil is bitter. De volgende ochtend wilde m'n moeder niet m'n kamer opkomen om me wakker te maken. Dat dan weer wel.)
    #12
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0