Bonensalade met tonijn en amandelen
1/2 bakje ongepelde amandelen
1 rode ui, gesnipperd
1 sinaasappel, uitgeperst
4 el olijfolie
1 blik groene kidneybonen (400 gr)
400 gr snijbonen
3 blikjes tonijn
4 el mayonaise
1 bakje basilicum (15 gr) alleen de blaadjes
staafmixer
Rooster de amandelen in een koekepan zonder olie of boter in ca 5 min. krokant.
Laat afkoelen op een bord. Hak de amandelen grof.
Marineer de ui in 5 min. in het sinaasappelsap. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout.
Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken. Schep door de dressing.
Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes. Kook in water in ca. 4 min. beetgaar. Meng ze nog warm met de kidneybonen.
Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 el water en peper en zout glad.
Verdeel de salade over de borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen. Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.
p.p.
555 kcal
27 gr eiwit
40 gr vet
23 gr koolhydraten