Bonensalade met tonijn en amandelen

Author
Helen
Lekker Lang en Lang Lekker
2011/07/18 11:40:00 (permalink)
0

Bonensalade met tonijn en amandelen

1/2 bakje ongepelde amandelen
1 rode ui, gesnipperd
1 sinaasappel, uitgeperst
4 el olijfolie
1 blik groene kidneybonen (400 gr)
400 gr snijbonen
3 blikjes tonijn
4 el mayonaise
1 bakje basilicum (15 gr) alleen de blaadjes
staafmixer
 
Rooster de amandelen in een koekepan zonder olie of boter in ca 5 min. krokant.
Laat afkoelen op een bord. Hak de amandelen grof.
Marineer de ui in 5 min. in het sinaasappelsap. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout.
Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken. Schep door de dressing.
Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes. Kook in water in ca. 4 min. beetgaar. Meng ze nog warm met de kidneybonen.
Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 el water en peper en zout glad.
Verdeel de salade over de borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen. Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.
 
p.p.
555 kcal
27 gr eiwit
40 gr vet
23 gr koolhydraten
 
#1

3 Replies Related Threads

    sis
    NO Sissy !!
    Re:Bonensalade met tonijn en amandelen 2011/07/18 17:53:22 (permalink)
    0
    Is voor 4 personen gok ik? blij Hoewel 100 gram boontjes dan niet zo erg veel is. 
    #2
    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:Bonensalade met tonijn en amandelen 2011/07/18 21:15:57 (permalink)
    0
    Ja voor 4 personen inderdaad.
    Is 200 gram aan bonen p.p. dan.. knipoog
    #3
    sis
    NO Sissy !!
    Re:Bonensalade met tonijn en amandelen 2011/07/18 21:54:42 (permalink)
    0
    Rekenwonder sis had gewoon de kidneybonen over het hoofd gezien super blij
    #4
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 5.0