Bruschetta

Author
Helen
Lekker Lang en Lang Lekker
2010/02/27 17:02:58 (permalink)
0

Bruschetta

lekker voor lunch of als hapje;

Ingrediënten:
8 plakken ciabatta brood (of ander stevig wit brood)
3 tomaten
een halve ui
2 teentjes knoflook
1 zakje verse basilicum
olijfolie
zout
peper

Voorbereiding:
snijd het vel van de tomaten kruislings in en leg ze even in kokend water.
Verwijder het vel en het harde stuk bij de steel.
Snijd de ontvelde tomaten in kleine blokjes.
Snipper de helft van de ui fijn.
Snijd de basilicum fijn.
Meng de tomaten, ui en basilicum in een kom met een scheut olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Goed doorroeren en in de koelkast laten afkoelen.

Bereiding:
Rooster het brood in de oven tot dit lekker krokant is.
Pel intussen de teentjes knoflook en snijd deze in de lengte open.
Wrijf het geroosterde brood in met de knoflook en bestrijk met wat olijfolie.
Verdeel het tomatenmengsel over de plakken brood.

Erg geliefd in de (warme) zomer bij mijn kids en ik presenteer het ook op verjaardagen maar dan de ciabatta in hapklare stukje gesneden.
#1

2 Replies Related Threads

    sis
    NO Sissy !!
    Re:Bruschetta 2010/02/27 17:20:08 (permalink)
    0
    Laat je de zaadjes van de tomaten erin, of mik je die weg? Ik vind recepten met verse tomaten soms waterig worden als je de zaadjes erin laat.
    #2
    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:Bruschetta 2010/02/27 17:26:57 (permalink)
    0
    Zaadjes van de tomaten laat ik er voor een klein deel in zitten...meeste blijft achter op de snijplank en die gaan dan niet mee het gerecht in.
    #3
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0