Clenbuterol

Author
Smalluser
*Retired Founder*
2002/11/03 22:24:52 (permalink)

Clenbuterol

Clenbuterol is een beta-2-agonist, net als efedrine en salbutamol. Beta-2-agonisten verhogen de lichaamstemperatuur en stimuleren zo de verbranding van vet. Daarnaast zouden ze de spierafbraak verminderen maar hier verschillen de meningen over. 

Werking en bijwerkingen

Clenbuterol werkt in op het autonome zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel geeft prikkels door waar je je niet van bewust bent. Als je je lichamelijk inspant, laat het autonome zenuwstelsel je hart bijvoorbeeld sneller slaan. Later vertelt het autonome zenuwstelsel je hart wanneer dat niet meer nodig is.


De belangrijkste bijwerking van clenbuterol is dat het middel dat laatste signaal blokkeert. De zenuwprikkels die het hart de opdracht te geven sneller te gaan slaan komen nog wel door, maar dat de prikkels die het hart vertellen dat de inspanning voorbij is, niet of moeilijk. Daardoor kunnen gebruikers zich opgejaagd en geirriteerd voelen, angstig, paniekerig of boos. Ze voelen dat hun lichaam gestressd reageert, en vertalen naar een gemoedstoestand.

Door het blokkeren van het autonome zenuwstelsel kunnen gebruikers ook de controle over hun spieren verliezen. Ze gaan trillen.

In het ergste geval kan daardoor een hartaanval ontstaan. Meestal zijn de bijwerkingen van korte duur. Ze verdwijnen zodra het lichaam aan clenbuterol gewend is.

Door de koppeling aan het autonome zenuwstelsel laten vetcellen sneller hun vet vrij. Tegelijkertijd komen er in spiercellen minder enzymen vrij die spierweefsel afbreken. 

Schema en dosering

Het lichaam breekt clenbuterol zo langzaam af, dat de hoeveelheid stof in je lichaam oploopt als je dagelijks dezelfde hoeveelheid neemt. Als je wat meer tijd nodig hebt om aan clenbuterol te wennen, krijg je daardoor al snel problemen als je elke dag een x-hoeveelheid slikt. Het meest gebruikt wordt het '2 weken op/2 weken af?-schema (2 weken slikken, 2 weken niet). Om het max. resultaat uit een cutting-cycle op deze manier te benutten, kan je in de twee weken off Xenadrine RFA-1 gebruiken.

Langdurig gebruik is geen goed idee. Je schildklier gaat minder hard werken als je clenbuterol gebruikt. Dat is een van de redenen dat je steeds je dosering moet opvoeren. Ga je te lang door met slikken, dan kun je de aanmaak van schildklierhormoon blijvend verminderen. Als je clenbuterol gebruikt om vet te verbranden is het effect na acht weken helemaal verdwenen, hoeveel je ook gebruikt. Als je bang bent voor terugslag is het echter niet verstandig om zo lang door te gaan: na acht weken is je metabolisme waarschijnlijk al ingezakt. Na vijf weken zou ik het voor gezien houden.

Begindoseringen liggen tussen de 0,06 en 0,12 milligram per dag. De dosering kan oplopen tot enkele milligrammen per dag. Beginners kunnen hun dosering het beste opvoeren in kleine stapjes en door te temperaturen. Daarmee moet je beginnen voordat je gaat slikken. Tijdens je kuur gaat je lichaamstemperatuur omhoog. Zodra je merkt dat die weer omlaag gaat, is het tijd om de dosering te verhogen.

Overigens schommelt je lichaamstemperatuur door de dag. Wanneer je jezelf temperatuurt, dat maakt niets zoveel uit. Als je jezelf maar op steeds hetzelfde tijdstip temperatuurt.

.... Volledig halfvol is halfleeg ?????het is om te zeggen volledigheidshalve ....
#1

0 Replies Related Threads

    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0