LockedDe Volmaakte Set

Page: 12 > Showing page 1 of 2
Author
ErEf
Growing pains BFF AD
2004/03/01 00:06:34 (permalink)
0

De Volmaakte Set

Orignally posted By Maxmuscle

Recht-Toe-Recht-Aan sets:
Dit soort set wordt het meest gedaan en is één van de meest effectieve trainingsmethodes voor beginners, gevorderden en vergevorderde bodybuilders. Een recht-toe-recht-aan set is een serie reps die achter elkaar worden uitgevoerd, tot aan de laatste rep toe. Bij elke volgende rep worden meer en meer spiervezels gebruikt.

Minder sets:
Deze methode kan op elke serie oefeningen worden toegepast. Het idee is om 100 reps te doen in zo min mogelijk sets, en met zo min mogelijk rusttijd tussen de sets. In het begin zal je waarschijnlijk meer sets nodig hebben om 100 reps te doen, misschien wel tien. probeer om dat aantal te verminderen tot vier en als je dat hebt gehaald, gebruik dan zwaardere gewichten. Je hoeft geen 25 reps per set te doen, de eerste mag 40 zijn, de tweede 25, de derde 20, en de laatste 15. Probeer om in elke set zoveel mogelijk reps eruit te krijgen. spaar jezelf niet teveel in de eerste sets.

Samengestelde sets
Deze methode die ook wel bekend staat als Giant Sets, is een zeer geavanceerde manier van spiertraining, die je echter een flink stuk verder kan brengen, maar ook kan leiden tot overtraining.
Een samengesteld set is het achterelkaar uitvoeren van vier (of zelfs vijf) oefeningen voor één lichaamsdeel, gevolgd door een korte rust.

Afnemend Trainen
Deze manier van trainen, die in Engeland bekend staat als de triple-drop methode, is wel de meest veeleisende van alle methodes. Het komt erop neer dat het trainingsgewicht verminderd wordt tijdens een oefening, op het moment dat het volbrengen van de set onmogelijk is geworden. Laten we eens naar de bench-press kijken om de methode te verduidelijken. Begin met een barbell met daaraan genoeg gewichtsschijven om vier of vijf goede reps uit te kunnen voeren. Als je niet meer verder kunt, vraag dan twee workout partners om gelijktijdig ongeveer 20 procent van het gewicht te verwijderen (één schijf aan elke kant). Ga door met je reps, tot je een volgend breekpunt bereikt. Vraag dan aan je partners om nog eens 20 procent gewicht te verwijderen. Ga door met de set totdat je ook dit gewicht niet meer kunt tillen. Het is van belang dat de gewichten soepel verwijderd worden, met hoge snelheid en ook werkelijk gelijktijdig, zodat je balans niet verstoord wordt. Stop niet voor een rustpauze nadat je partners de gewichten hebben afgenomen. Met een beetje nadenken kan deze methode voor bijna elke oefening gebruikt worden.

Up-And-Down-The-Rack sets
Vince Gironda, mede auteur van het boek Unleashing the Wild Physique,heeft deze techniek populair gemaakt en noemt het één van de meest effectieve manieren om de biceps te ontwikkelen. het is geen praktische methode vooriemand die thuis traint, behalve als hij een dumbbell-rek heeft met een compleet assortiment gewichten. Het werkt zo: ga naast het rek staan en curl om te beginnen vijf reps met een 10 kilo dumbbell (of een ander laag gewicht) Ga door naar 12 kilo voor vijf reps, dan 14 kilo, 16 kilo, enzovoorts, tot je bovenaan het rek bent gekomen. Gevorderde mannelijk bodybuilders kunnen tot 32 of 36 kilo-dumbbells gaan; vrouwen zullen waarschijnlijk niet veel verder komen dan 18 kilo dumbbells. Neem niet meer dan vijf tot tien seconden rust tussen twee sets.

Trisets
Bij trisets doe je een set van drie verschillende oefeningen, met heel weinig rust daartussen; eigenlijk niet meer dan nodig is om van oefening te veranderen. Neem 60 seconden rust na die drie oefeningen en doe dan een tweede ronde. herhaal dat nog een derde keer en eventueel nog een vierde keer.


wordt vervolgd....
#1

38 Replies Related Threads

  ErEf
  Growing pains BFF AD
  RE: De Volmaakte Set 2004/03/01 00:07:30 (permalink)
  0
  Supersets
  Volgens bodybuilder Boyer Coe zijn supersets 'voor die bodybuilders die zo lang getraind hebben, dat ze extra prikkels nodig hebben om hun kracht en spieren verder te ontwikkelen'. Een superset gaat uit van twee elkaar afwisselende oefeningen die spier en contraspier bewerken, met een minimum aan rust daar tussen in. Een typische superset zou kunnen bestaan uitde afwisseling van barbell curls (voor de biceps) met lying french press (voor de triceps). Het doen van twee oefeningen voor één spiergroep wordt ook een superset genoemd.
  Je zou seated incline dumbbell curls (die de lange kop van de biceps belasten) kunnen afwisselen met concentration curls (die gelijkmatig spanning verdeelt over de over de hele biceps).

  Pauze-Sets
  De hernieuwde populariteit van de pauzemethode werdt door slechts één man veroorzaakt: Mike Mentzer. 'Pauzetraining is de meest geavanceerde, intensieve en spanningsvolle vorm van training tot nu toe. De methode geeft onmiddelijk spectaculaire resultaten.'
  Maar Mentzer waarschuwt wel tegen overtraining. Beginners en enigszins gevorderden doen er goed aan te wachten met deze methode, totdat ze meer gevorderd zijn.
  Laten we de universele bench press gebruiiken om pauze-training duidelijk te maken. Zoek een gewicht uit waarmee je maar één rep kan doen. Nadat je die ene rep gedaan hebt neem je 10-15 seconden rust (om weer op kracht te komen). Doe nog een reps met hetzelfde gewicht, gevolgd door weer een pauze van 10-15 seconden. Doe dat voor vijf tot acht reps. Het kan zijn dat je je trainingspartner moet vragen om de weerstand tegen het gewicht te helpen verlichten na drie of vier reps, maar dat is normaal.
  Pauze-training en in het bijzonder die oefeningen die diverse gewrichten activeren, heeft het meeste effect op de grotere spiergroepen. De methode kan echter ook voor elke oefening worden gebruikt.

  Stapelsets
  Het belangrijkste voordeel van deze techtniek is het vermijden van tijdverspilling. Je doet meer met je tijd. Als bodybuilder zul je sneller spiermassa opbouwen als je je energie vooral besteedt aan het trainen van de grootste spieren, zoals de rug, de dijen en de borst. Maar vaak heb je dan, na die spieren te hebben getraind, weinig energie (en zin) meer over om aan het eiden van je workout ook nog je middenrif, kuiten, onderarmen of je nek te gaan bewerken. Toch zullen die spieren, als ze niet regelmatig getraind worden, achterop raken. Door je sets te stapelen, kunnnen de kleinere spieren ook stevig getraind worden worden zonder dat je al te veel energie verliest. Dat wordt bereikt door aan een set bewegingen voor een grotere spier een set voor een kleinere spier toe te voegen. Doe bijvoorbeeld, na een zware set bench presses, een set reverse curls voor de onderarmen. Die oefening zal je werk aan de bench op zich niet onderbreken en is meer een rustpauze voor de borstspieren omdat de kleinere spiergroep veel minder energie vraagt .

  De Pre-exhaust techniek
  Niet veel mensen weten dat Robert Kennedy, hoofdredacteur van MuscleMag Intl. deze techniek uitvond. Pre-exhaust is de aanval op een specifieke spier met een zorgvuldig gekozen isolatie oefening, die onmiddelijk gevolgd wordt door een gecombineerde beweging. Laten we de borstspieren als voorbeeld nemen. Zoals je weet zijn de triceps de zwakke schakel in talloze borst oefeningen. Met andere woorden, als je dips, bench presses, of incline presses doet, dan worden de triceps hard aangepakt, maar de borstspieren veel minder. Dat betekend dat je triceps sneller toenemen qua vollume dan je borstspieren. Dat maakt niets uit als je al goed ontwikkelde borstspieren hebt, maar als je die nu juist wilt ontwikkelen, dan werkt niets zo snel als de pre-exhaust methode. De manier om voorbij de 'zwakke' triceps te komen, is om de pectoralis eerst te isoleren met een oefening als de cable crossovers of dumbbell flyes, waar de triceps niet bij nodig zijn. Na een zware set, waarbij je de oefening doet tot je niet meer verder kunt, ga je onmiddelijk door met de tweede combinatie oefening, zoals bijvoorbeeld incline press of bench presses. Op het moment dat je de presses doet, zullen de triceps tijdelijk sterker zij dan de pectoralis, die al bijna uitgeput zijn van de eerste oefening.

  De volgende oefeningen kunnen worden gebruikt voor pre-exhaust training:

  Dijen
  Isolatie oefening
  Leg extension, roman chair squats
  gecombineerde oefening
  Squat, front squat, hack slide

  Borst
  Isolatie oefening
  Flat flye, pulley crossover, peck deck flye
  gecombineerde oefening
  Barbell Bench press of Supine bench press, dumbbell bench press

  Bovenborst
  Isolatie oefening
  Incline flye
  gecombineerde oefening
  Incline bench press, Incline dumbbell press

  Onderkant borst
  Isolatie oefening
  Decline flye, decline cable crossover
  gecombineerde oefening
  Wide grip parallel bar dip, decline bench press, decline dumbbell press

  Dij-biceps
  Isolatie oefening
  Lying leg curl, Standing leg curl
  gecombineerde oefening
  Upside down squat (met zware schoenen)

  Taille
  Isolatie oefening
  Crunch
  gecombineerde oefening
  Hanging leg raise, inverted sit-up

  Rug
  Isolatie oefening
  Pullovers, Parrallel bar shrugs
  gecombineerde oefening
  SquBent over row, chin to chest, T-bar row

  Trapezius
  Isolatie oefening
  Shrugs (dumbell, barbell)
  gecombineerde oefening
  Upright row, Smith machinen clean

  Biceps
  Isolatie oefening
  Preacher curls (dumbbell of barbell)
  gecombineerde oefening
  Close-undergrip chin

  Triceps
  Isolatie oefening
  Pulley pressdown, standing barbell extension
  gecombineerde oefening
  Narrow-grip bench press, parallel bar dip

  Onderarmen
  Isolatie oefening
  Reverse wrist curl
  gecombineerde oefening
  reverse curl

  Kuiten
  Isolatie oefening
  Toe raise (leg press Machine), standing calf raise, donkey calf raise
  gecombineerde oefening
  Rope jump, high rebounder jump (denk basketbal)

  Achterkant schouders
  Isolatie oefening
  Bent-over flye, bent-over cable flye, peck deck (achterstevoren)
  gecombineerde oefening
  Bent-over barbell row, seated cable row

  Zijkant schouders
  Isolatie oefening
  Lateral raise, cable side raise
  gecombineerde oefening
  Upright row (wide grip), press behind the neck

  that's it folks

  aangezien ik reeds sinds 1987 al diverse prints, kopieen, maandbladen en boeken verzameld heb over deze gigantische sport en ik deze info van losse kopietjes heb overgetypt kon ik de bron slecht achterhalen maar mede dankzij 3XL alsnog de titel van het boek.

  Bron: REPS! door Robert Kennedy, ISBN 90 328 0480 4 Nederlandse Uitgave: Uitgeverij Rostrum BV, Haarlem.
  #2
  ErEf
  Growing pains BFF AD
  RE: De Volmaakte Set 2004/03/01 00:09:30 (permalink)
  0
  reply originally posted by Mojave
  Zowww, je hebt je huiswerk gedaan!
  Mooie post, Max.
  Wat de volmaakte set betreft, is echter voor ieder weer anders.
  Een volmaakte set zou een maximale groeistimulans moeten triggeren.
  HOE, daar zijn de meningen over verdeeld.
  De gevestigde orde en meerderheid heeft de voorkeur voor: meerdere oef/hogere rep-aantallen/meerdere keren per week en een gigantisch aanbod van shocking-principes.
  Vaak met de reden dat grote kampioenen altijd zo trainen, maar........zo ook alle afhakers en andere bodybuilders die blijven steken in hun progressie of niet zo snel vorderen.
  Het andere kamp (Menzer) beweert dat je een spier tot complete failure moet trainen, met een minimum aan sets/reps en een gewicht dat je maximaal 6x kunt tillen, om maximale spiergroei-stimulans te bewerkstelligen.
  Comlete failure: eerste 6 op eigen maximale kracht (t/m positive failure) daarna tot je het gewicht niet meer met volledige contractie kunt vasthouden (static failure) en daarna nog tot je het gewicht niet eens meer gecontroleerd kunt laten zakken (negative failure) waarna HEEL veel rust tussen je workouts! (ong.4 tot 7 dagen, wat met een 3workouts-schema neerkomt op 1x borst per 12 tot 21 dagen!!)
  Zijn korte sets met een minimum aan oefeningen zijn bedoeld om zo weinig mogelijk herstellend vermogen te vergen.
  Trouwens, als je zo traint dat elke rep van elke set het absolute maximum aan kracht vraagt, zal je workout zowiezo kort duren super blij
  De Menzer methode die je voorlegt (rest/pause: met een superzwaar gewicht maximaal 1 rep kunnen maken, 10 sec. rust,weer 1 rep, weer 10 sec rust, tot maximaal 4 reps) is maar 1 van zijn methodieken, maar wel de meest brute.
  Voor en tegen, wie zal het zeggen.
  Feit blijft dat je een heel informatief stukje hebt neergezet, Maxmuscle.

  Oh ja, Menzer's workout:
  Denk erom train altijd tot failure, leg jezelf 4 tot 6 dagen rust between workouts op.

  Workout 1: Borst/Rug
  -borst-
  Dumbell flyes for pre-exhaust 1 x 6-10 reps tot failure en direct Incline presses 1 x 1-3 reps tot failure.
  -rug-
  Straight-arm pulldowns for pre-exhaust 1 x 6-10 tot failure en direct daarna deadlifts 1 x 6-10 tot failure.

  Workout 2: Benen & buik
  -benen-
  leg extention for pre-exhaust 1 x 12-20 en direct daarna leg presses 1 x 12-20 (ook weer beiden tot failure)
  Standing calf raises 1 x 12-20 (idem)
  -abs-
  Sit ups 1 x 12-20. tot failure.


  Workout 3: delts & arms
  -delts-
  Dumbell lateral raises 1 x 6-10 tot fail.
  Bend-over dumbell laterals 1 x 6-10 reps tot fail.
  -biceps-
  palms-up pulldowns 1 x 6-10 reps tot fail.
  -triceps-
  Triceps pressdowns for pre-exhaust 1 x 6-10 reps tot fail en direct daarna dips 1 x 3-5 reps tot fail.


  BELANGRIJK:Train erbij op maximale intensiteit!!
  Hoe je weet dat je maximaal traint?
  Als je tussen je sets nog kunt praten en 't gevoel heb er nog een extra setje bij te kunnen doen, dan train je NIET op maximaal vermogen!!!!
  Doe je dat namelijk WEL, dan kun je nauwelijks praten vanwege je zware ademhaling en zoek je naar excuses om maar KORTER te hoeven trainen.

  Succes, .....en beul ze.
  #3
  lauw †
  Number Two ;-)
  RE: De Volmaakte Set 2004/03/02 16:28:52 (permalink)
  0
  ORIGINAL: ErEf
  Wat de volmaakte set betreft, is echter voor ieder weer anders.
  Een volmaakte set zou een maximale groeistimulans moeten triggeren.
  HOE, daar zijn de meningen over verdeeld.

  Als iedereen hetzelfde zou zijn dan zou er maar 1 trainingsmethode bestaan. Dan waren we snel uitgeluld op dit forum.
  Overigens wel een goeie post, en ik denk ook dat je toch altijd voor jezelf moet zoeken wat je het beste bevalt. Dat pre-exhaust vind ik nu bijvoorbeeld helemaal niks, maar als ik éénmaal 110 kg bij 10%bf weeg dan denk ik er misschien wel heel anders over.blij
  #4
  ralf538
  Heavy Weight
  RE: De Volmaakte Set 2004/04/09 10:41:45 (permalink)
  0
  Tot nu toe heb ik altijd recht toe recht aan sets gedaan. Ik zou wel eens afnemend willen trainen.
  Ik heb daar een vraagje over:
  Er staat dat je 3 keer een x aantal rep. uitvoert, met steeds 20% minder gewicht.
  Moeten deze 3 keer 1 set voorstellen, of is dat de hele oefening?
  #5
  MaxMuscle
  Super Heavy Weight
  RE: De Volmaakte Set 2004/04/19 14:36:23 (permalink)
  0
  Drie keer een set
  #6
  Testorikky
  Light Weight
  RE: De Volmaakte Set 2004/04/26 12:32:04 (permalink)
  0
  Goeie post !!
  #7
  Ron_S
  Middle Weight
  RE: De Volmaakte Set 2004/05/03 14:52:12 (permalink)
  0
  Ik GELOOF in goede combo's tussen soort set en oefening of spiergroep. Moet niet aan denken om een pre-exhaust SQUAT te doen, wel afnemend set. Ik zag Ronnie toenemend sets doen voor SIDE LATERALS, moet niet aan denken, wel afnemend sets voor deze oefening.

  In de regel doe ik recht-toe-recht-aan sets, forced reps, en cheating voor basis oefeningen. De fancy oefeningen lenen zich beter voor de fancy sets soorten. Ben je niet de beruchte 3x7 (biceps curl) sets vergeten ? Set met bovenste helft, set met onderste helff, set met volledige beweging.

  Eigenlijk zijn er net zoveel sets soorten als je je kunt fantaseren.
  #8
  babyreus
  Feather Weight
  Re: RE: De Volmaakte Set 2004/05/03 23:35:17 (permalink)
  0
  Helemaal met ron eens,

  Ik doe ook wel eens een setje van bijv. 8 herhalingen, dan wordt ik geholpen met de laatste twee.
  Direct erachteraan pak ik dan een lichter gewicht (iets meer dan de helf van de ander gewicht) en pomp er dan de laatste power uit tot ik niet meer kan..
  Werkt ook goed..

  Groeten Dirkjan
  #9
  Cyrille
  Middle Weight
  RE: Re: RE: De Volmaakte Set 2004/05/27 18:25:01 (permalink)
  0
  Ik doe altijd 3 setjes van 10 maken.
  < Bericht gewijzigd door Cyrille -- 27/5/2004 18:25:18 >
  #10
  BREED
  Heavy Weight
  RE: Re: RE: De Volmaakte Set 2004/07/02 17:35:57 (permalink)
  0
  vraagje over die pauze sets. Hoeveel sets maak je dan 3,4 of maakt dat niet uit?
  #11
  BREED
  Heavy Weight
  RE: Re: RE: De Volmaakte Set 2004/07/04 14:16:00 (permalink)
  0
  iemandverdrietig
  #12
  Wreckless
  Super Heavy Weight
  RE: De Volmaakte Set 2004/07/04 15:13:37 (permalink)
  0
  ORIGINAL: ErEf
  Pauze-Sets
  Laten we de universele bench press gebruiiken om pauze-training duidelijk te maken. Zoek een gewicht uit waarmee je maar 1 rep kan doen. Nadat je die ene rep gedaan hebt neem je 10-15 seconden rust (om weer op kracht te komen). Doe nog een reps met hetzelfde gewicht, gevolgd door weer een pauze van 10-15 seconden. Doe dat voor vijf tot acht reps. Het kan zijn dat je je trainingspartner moet vragen om de weerstand tegen het gewicht te helpen verlichten na drie of vier reps, maar dat is normaal.
  Pauze-training en in het bijzonder die oefeningen die diverse gewrichten activeren, heeft het meeste effect op de grotere spiergroepen. De methode kan echter ook voor elke oefening worden gebruikt.
  #13
  BREED
  Heavy Weight
  RE: De Volmaakte Set 2004/07/04 20:43:27 (permalink)
  0
  oeps oke  tog bedankt replie
  #14
  Cyrille
  Middle Weight
  RE: De Volmaakte Set 2004/07/08 23:48:42 (permalink)
  0
  Afnemend Trainen
  Deze manier van trainen, die in Engeland bekend staat als de triple-drop methode, is wel de meest veeleisende van alle methodes. Het komt erop neer dat het trainingsgewicht verminderd wordt tijdens een oefening, op het moment dat het volbrengen van de set onmogelijk is geworden. Laten we eens naar de bench-press kijken om de methode te verduidelijken. Begin met een barbell met daaraan genoeg gewichtsschijven om vier of vijf goede reps uit te kunnen voeren. Als je niet meer verder kunt, vraag dan twee workout partners om gelijktijdig ongeveer 20 procent van het gewicht te verwijderen (é©® schijf aan elke kant). Ga door met je reps, tot je een volgend breekpunt bereikt. Vraag dan aan je partners om nog eens 20 procent gewicht te verwijderen. Ga door met de set totdat je ook dit gewicht niet meer kunt tillen. Het is van belang dat de gewichten soepel verwijderd worden, met hoge snelheid en ook werkelijk gelijktijdig, zodat je balans niet verstoord wordt. Stop niet voor een rustpauze nadat je partners de gewichten hebben afgenomen. Met een beetje nadenken kan deze methode voor bijna elke oefening gebruikt worden.


  Deze manier lijkt me wel wat om toe te passen in m'n nieuwe schema, maar nou vraag ik me af, is deze manier goed als je smal gebouwd bent en je spiermassa wilt hebben?
  #15
  3XL
  Senior Moderator
  RE: De Volmaakte Set 2004/07/09 07:50:33 (permalink)
  0
  Je trainingsvorm heet niets met je bouw te maken.

  Dropsets werken voor iedereen het zelfde, of je nu breed gebouwd bent of heel smal. Dit geld trouwens voor alle trainingsvormen.

  Enige wat de bouw aangeft zijn je prioriteitsgebieden.
  #16
  Sander
  Feather Weight
  RE: De Volmaakte Set 2004/08/04 17:34:59 (permalink)
  0
  Bedankt voor de tips man!
  Vooral de pre-exhaust training spreekt me erg aan.
  Met het bankdrukken maakte ik tot nu toe nauwelijks vooruitgang omdat ik eigenlijk alleen maar mijn triceps trainde en amper de borst. Volgende keer zal ik eerst een cable setje doen en kijken of het dan beter gaat! (maar dan moet ik wel met een iets lager gewicht bankdrukken neem ik aan?)
  #17
  3XL
  Senior Moderator
  RE: De Volmaakte Set 2004/08/04 17:52:35 (permalink)
  0
  ORIGINAL: Sander

  Bedankt voor de tips man!
  Vooral de pre-exhaust training spreekt me erg aan.


  Effect of pre-exhaustion exercise on lower-extremity muscle activation during a leg press exercise.

  Augustsson J, Thomee R, Hornstedt P, Lindblom J, Karlsson J, Grimby G.

  Department of Rehabilitation Medicine, Goteborg University, Goteborg, Sweden 41345. jesper.augustsson@rehab.gu.se

  The purpose of this study was to investigate the effect of pre-exhaustion exercise on lower-extremity muscle activation during a leg press exercise.

  Pre-exhaustion exercise, a technique frequently used by weight trainers, involves combining a single-joint exercise immediately followed by a related multijoint exercise (e.g., a knee extension exercise followed by a leg press exercise).

  Seventeen healthy male subjects performed 1 set of a leg press exercise with and without pre-exhaustion exercise, which consisted of 1 set of a knee extension exercise. Both exercises were performed at a load of 10 repetitions maximum (10 RM). Electromyography (EMG) was recorded from the rectus femoris, vastus lateralis, and gluteus maximus muscles simultaneously during the leg press exercise. The number of repetitions of the leg press exercise performed by subjects with and without pre-exhaustion exercise was also documented.

  The activation of the rectus femoris and the vastus lateralis muscles during the leg press exercise was significantly less when subjects were pre-exhausted (p < 0.05). No significant EMG change was observed for the gluteus maximus muscle. When in a pre-exhausted state, subjects performed significantly (p < 0.001) less repetitions of the leg press exercise.

  Our findings do not support the popular belief of weight trainers that performing pre-exhaustion exercise is more effective in order to enhance muscle activity compared with regular weight training. Conversely, pre-exhaustion exercise may have disadvantageous effects on performance, such as decreased muscle activity and reduction in strength, during multijoint exercise.  En mijn persoonlijke ervaring wijst ook uit dat het (voor mij) niet echt werkt
  #18
  Espi
  meten = weten!
  RE: De Volmaakte Set 2004/08/04 18:23:13 (permalink)
  0
  Nu we toch bezig zijn super blij

  Afnemend Trainen
  Deze manier van trainen, die in Engeland bekend staat als de triple-drop methode, is wel de meest veeleisende van alle methodes. Het komt erop neer dat het trainingsgewicht verminderd wordt tijdens een oefening, op het moment dat het volbrengen van de set onmogelijk is geworden. Laten we eens naar de bench-press kijken om de methode te verduidelijken. Begin met een barbell met daaraan genoeg gewichtsschijven om vier of vijf goede reps uit te kunnen voeren. Als je niet meer verder kunt, vraag dan twee workout partners om gelijktijdig ongeveer 20 procent van het gewicht te verwijderen (é©® schijf aan elke kant). Ga door met je reps, tot je een volgend breekpunt bereikt. Vraag dan aan je partners om nog eens 20 procent gewicht te verwijderen. Ga door met de set totdat je ook dit gewicht niet meer kunt tillen. Het is van belang dat de gewichten soepel verwijderd worden, met hoge snelheid en ook werkelijk gelijktijdig, zodat je balans niet verstoord wordt. Stop niet voor een rustpauze nadat je partners de gewichten hebben afgenomen. Met een beetje nadenken kan deze methode voor bijna elke oefening gebruikt worden.


  Een alternatief hiervoor is het doen van 2 of zelfs 3 verschillende oefeningen die allemaal net ietsjes anders zijn.
  Terwijl altijd geroepen wordt dat in fitnessbladen nooit iets interessants staat vond ik toch iets heel leuks in de Muscle & Fitness juli-aug 2004, p. 58-62.
  De methode doet heel sterk denken aan dropsets maar is toch weer anders. Het principe is steeds identiek. Begin met een moeilijke variant , ga door met een iets makkelijker en eindig met een makkelijke variant.
  Kies voor een gewicht waarmee je 5 hh kan doen en doe dan 3-4 hh in de 1e variant. Ga dan door met hetzelfde (?) gewicht voor variant 2 en 3 waar je ook 3-4 hh mee doet.
  Momenteel heb ik een deel van deze principes ook toegepast op eigen training, al doe ik gewoon 2 aparte sets.. maar bijv. eerst 1-2 sets op leg press met voeten naast elkaar en dan 1-2 sets brede stand. Aan 1-benige leg press had ik nog niet gedacht.

  benen
  1. front squat - voeten op heupwijdte
  2. front squat - voeten breed
  3. squat - smal
  4. squat - breed
  (commentaar: zou de man zich niet vergist hebben.. ervaar dat breed makkelijker is dan smal, zou persoonlijk 1 en 2 omdraaien)

  1. leg press 1 been
  2. leg press - voeten tegen elkaar
  3. leg press - voeten breed

  rug
  1. pull down (of optrekken) achter nek
  2. pull down brede greep tot borst
  3. pull down smalle greep tot borst
  4. pull down omgekeerde greep

  1. roeien brede greep wijder dan schouderbreedte (halter of pulley)
  2. roeien smalle greep
  3. roeien omgekeerde greep

  biceps
  1a/b/c. schuine db curl met gewone/omgekeerde greep op bank (45°) of hammercurl
  2a/b/c. zittende db curl met gewone/omgekeerde greep of hammercurl
  3a/b/c. staande db curl met gewone/omgekeerde greep of hammercurl
  Ultieme verlengde set: doe ze alle 3 na elkaar.. neem aan dat je 1a-b-c doet en dan 2a-b-c etc.


  triceps
  1. skull crusher tot voorhoofd
  2. skull crusher tot neus
  3. skull crusher tot bips (ellebogen mogen naar buiten komen) [edit: fout in vertaling : behoort te zijn: tot wangen!)
  4. smal bankdrukken

  1. pushdown omgekeerde greep
  2. strekken boven hoofd (hoge pulley)
  3. pushdown gewone greep

  borst
  1. schuin (incline) db drukken
  2. vlak db drukken
  3. achterover (decline) db drukken

  1. schuin (incline) db flyes
  2. vlak db flyes
  3. achterover (decline) db flyes

  Ultieme verlengde set: doe ze allebei .

  1. cable cross-over lage pulley
  2. cable cross-over hoge pulley
  3. staande cable chest press

  1. vlak bankdrukken met halter tot nek
  2. vlak bankdrukken met halter tot halverwege borst
  3. vlak bankdrukken tot onderkant borst met voeten op bank en billen los

  schouders
  1. upright row brede greep
  2. neck press vanachter hoofd
  3. front raise

  1. lateral raise met gestrekte armen en dbs langszij
  2. lateral raise met gestrekte armen en dbs voor dijen
  3. lateral raise met gebogen ellebogen in hoek van 90°

  1. bent-over lateral raise
  2. front raise
  3. staande lateral raise
  4. upright row met dbs
  5. staand db press

  trapezius
  1. shrugs met halter achter rug (dus onder je billen)
  2. shrug met halter voor lichaam

  buik
  1. hanging knee raise
  2. reversed (omgekeerde) crunch
  3. decline crunch
  4. crunch

  Geen dank....

  Espi
  post edited by Esperantistino - 2004/08/05 13:01:11
  #19
  3XL
  Senior Moderator
  RE: De Volmaakte Set 2004/08/05 08:28:38 (permalink)
  0
  WTF zijn "skull crusher bips" ? ?
  #20
  Page: 12 > Showing page 1 of 2
  Jump to:
  © 2021 APG vNext Commercial Version 5.0