Deca Durabolin

Author
anabolicdude
Mr. Anabolic
2005/07/23 16:26:18 (permalink)

Deca Durabolin

Deca Durabolin

Deca Durabolin is de Organon naam voor het injecteerbare steroid Nandrolon Decanaat. Dit produkt kwam als 1 van de eerste AS op de markt die vroeger geproduceerd zijn.
Het is voor het eerst beschikbaar gemaakt voor medisch gebruik in 1962.
Dit steroid is een extreem lang durend middel, met de decanaat ester die ervoor zorgt dat er een geleidelijke afgifte komt die zich uitstrekt tot 3 of 4 weken.
Dit is theoretisch wel waar, maar praktisch gezien is het vernomen dat de afgifte parameters na een enkele injectie zodanig werken dat een sterke afgifte van nandrolon werkzaam is tussen 1 a 2 weken.
Het is na onderzoek heel goed te zien geweest dat na een enkele injectie met 200mg nandrolon het middel na 2 weken is uitgewerkt. De bloedwaarden waren  na 2 weken na de injectie alweer zo goed als basis.

Wereldwijd is Deca een van de meest gebruikte AS. Het heeft haar populariteit te danken met name omdat het simpelweg veel positieve eigenschappen heeft. Structureel is nandrolon heel erg gelijk aan testosteron, alhoewel Deca een atoom mist in de 19de positie. (Merk op dat een andere naam van deca 19-nortestosteron is)
De daardoor ontstane structuur maakt deca tot een stuk minder androgeen dan testosteron.
Nandrolon breekt dus niet zo makkelijk af tegen een meer potent metaboliet in androgene effecten, zoals dit bij testosteron wel het geval is.
Alhoewel nandrolon weldegelijk gereduceerd wordt in het lichaam door hetzelfde enzym (5-alpha-redutase) dat DHT produceert van testosteron. Het resultaat wordt dan in het lichaam dihydronandrolon (van de nandrolon decanaat wordt in het lichaam een gedeelte van dihidronandrolon gemaakt).
Dit metaboliet is zwakker dan het standaard nandrolon, en het is daarom veel minder waarschijnlijk om te zorgen voor androgene bijwerkingen zoals olie-huid, acne, meer haar overal, en hoofdhaarverlies.
Het blijft natuurlijk altijd mogelijk voor de androgene omzetting om zich te versterken met een ander anabool steroid waarmee deca gestacked wordt. Maar met nandrolon is dit alleen mogelijk bij behoorlijk hoge doseringen.

Nandrolon is ook veel minder vatbaar voor oestrogeen-omzetting. De omzettingsratio is maar 20% van dat van testosteron. Dit komt omdat de lever nandrolon veel makelijker kan omzetten in estradiol, in andere woorden de steroid-aromatisatie zoals adipose weefsel nandrolon is veel minder vatbaar voor dit proces.
Dus oestrogene bijwerkingen zijn veel minder zorgwekkend met deca. Een anti-oestrogeen is nauwelijks nodig met deca, alhoewel gyno kan optreden bij zeer gevoelige personen. Ook is vocht vasthouden meestal niet zo'n probleem. Dit kan natuurlijk wel, maar dan komt het doordat hoge dosissen gebruikt worden. Het gebruik van proviron en of nolvadex zal dit probleem ook oplossen.
Dus over het algemeen genomen is Deca een zeer veilig steroid. Sommige mensen beweren zelfs dat deca het beste steroid is wat er bestaat als je de bijwerkingen afzet tegen de resultaten.
Deca kan ook bijdragen aan het veilig omhoog brengen van het vetvrije lichaamsgewicht in HIV-patiënten. Ook zorgt deca bij deze mensen voor een verhoging in het immuunsysteem.

Het moet wel gezegd worden dat deca een ietwat progestene werking heeft in het lichaam. Alhoewel progesteron een C-19 steroid is, het verwijderen van dit produkt uit deze groep zoals in 19-norprogesteron, zorgt ervoor dat er een hormoon gecreëerd wordt met een grotere bindingsdichtheid aan de corresponderende receptoren.
Dus zoals hierboven al staat, zijn veel 19-nor steroiden toch nog een beetje gevoelig voor de progestorene receptors .
Dit kan leiden tot wat progestorene werkingen in het lichaam en het kan de bijwerkingen redelijk verergeren. De bijwerkingen die geassocieerd worden met progesteron lijken eigenlijk heel veel op die van de oestrogene bijwerkingen, zoals onderdrukking van eigen testosteron, meer vetopslag en mogelijke gyno.
Het is aannemelijk dat de progestorene werking van deca eraan bijdraagt, dat het natuurlijke testosteron flink onderdrukt wordt, wat duidelijk merkbaar is ondanks de lage ratio tot oestrogeenomzetting.

Deca staat niet bekend als een snelle massabouwer. Het spieropbouwend effect van deca is behoorlijk zichtbaar, maar niet extreem.
De lange werkingstijd in het begin (voordat het produkt aanslaat) en milde eigenschappen van deca, maken dit produkt ideaal voor langere kuren.
Ter vergelijking, Deca bouwt ongeveer de helft spieren tov een zelfde hoeveelheid testosteron.
Een kuur van 8 tot 12 weken zorgt voor het beste resultaat, een langzaam opbouwende, redelijke spiermassawinst van goede kwaliteit.
Ondanks dat deca veel langer in het lichaam werkt, injecteren we toch minimaal en meestal 1x per week.
De gebruikelijke dosis voor mannen is tussen de 200 en 600mg per week. Deca zorgt voor een optimaal effect als iemand 2mg per 0,5 kg lichaamsgewicht neemt. 
Deca is ook populair bij vrouwelijke gebruikers, alhoewel ze meestal een veel lagere dosis nemen dan mannen. Vrouwen gebruiken meestal 50mg per week. Ondanks dat deca erg licht androgeen is, krijgen vrouwen vaker last van virilisatieproblemen. Als dit het geval mocht zijn, dan wordt vrouwen aangeraden om het minder langwerkende produkt nandrolon durabolin te nemen. Dit produkt blijft maar voor een paar dagen actief in het lichaam, dus reduceert het de androgene opbouwing in het lichaam heel erg veel.

Zoals eerder gezegd is, de endogene (eigen) testosteronproduktie kan zorgwekkend zijn bij het gebruik van deca, zeker met lange kuren. Daarom is het een goed idee om "heropstartprodukten" toe te voegen na het einde van de kuur. Na een kuur wordt het meeste en meestal clomid en nolvadex gebruikt voor een paar weken. Deze beide produkten leveren een goede bijdrage aan het heropstarten van de lichaamseigen testosteronproduktie. Alhoewel deze produkten meestal een paar weken nodig hebben om optimaal te werken.
Het gebruik van hcg zou voor deze 2 produkten nog gebruikt kunnen worden om de testikels op normale grootte terug te krijgen, waardoor ze meteen en sneller kunnen corresponderen met clomid en nolvadex.
Injecties van 500iu om de 3 dagen in de weken voorafgaand aan de nakuur met clomid en nolvadex.
Onthoud alleen dat de nakuur 3 weken na de laatste injectie moet beginnen omdat deca tot 3 weken na de laatste injectie actief blijft in het bloed.

Een groot nadeel van deca voor atleten is het feit dat metabolieten van het deca-produkt tot anderhalf jaar na laatste injectie nog detecteerbaar zijn in het bloed. Dit komt door het feit dat ge-esterde produkten zichzelf weten op te slaan in vetweefsel. Na een injectie wordt het produkt in het bloed (time-released) vrijgegeven, maar er is geen bewijs dat ook daadwerkelijk alle geinjecteerde stof wordt opgenomen. Vandaar het feit dat metabolieten die het wachten beu zijn om het maar zo te zeggen, zich in vetweefsel nestelen. Dit is zeker het geval bij langdurig en zwaar gebruik van deca.
Daarom kan het ook voorkomen dat maanden na de laatste injectie nog steeds sporadisch nandrolon-decanaat metabolieten in het bloed worden afgegeven. (vandaar dat anderhalf jaar na dato nog steeds onderdeeltjes van deca in het bloed kunnen zitten.
Dit is zeker het geval bij atleten die zich voorbereiden op een wedstrijd. Omdat dan het lichaamsvet wordt afgebroken omdat men graag droog wil staan. Doordat het vetweefsel wordt afgebroken, vallen de deca metabolieten eruit en komen in het bloed terecht. Daardoor zijn zeer veel atleten tegen de lamp gelopen tijdens een dopingtest.
Daarom wordt deca bijna niet meer gebruikt door echte wedstrijdatleten. Hetzelfde risico lopen degenen die kuren met equipose, parabolan en primobolan. (alhoewel niet zo erg als deca)
Aan de andere kant, kan de atleet voor de oral- versie van nandrolon kiezen, met ongeveer dezelfde resultaten als deca, maar zonder het risico om tegen de lamp te lopen tijdens een dopingtest. (omdat orals een heel korte werking hebben). Deze prohormonen (norandrostenedione en norandrostenediol) kunnen hiervoor gebruikt worden.
Hierna is een franse studie geweest die dit ook heeft bewezen. Deze 2 produkten kunnen nog getraceerd worden in het lichaam tot ongeveer 8 dagen. Een groot verschil met deca dus.
Deze produkten lijken redelijk op andriol, wat ook tot een paar dagen voor de wedstijd nog genomen kan worden.
Atleten die niet aan een dopingtest blootgesteld worden, vinden deca een goed produkt omdat je er relatief weinig vocht mee vasthoudt, ideaal dus voor een pre-cutting stack. Bijv deca en winstrol samen zorgt voor een veel harder en gedefinieerder fysiek.
Maar ook in bulkcycles kan deca erg goed van te pas komen. Bijv de bekende deca-dianabol stack zijof bijv deca-testosteron.

Deca Durabolin is helaas ook een van de meest nagemaakte steroiden in de wereld.
Om het makkelijker te maken om echte deca te kopen volgen hieronder de produktnamen en de fabrikanten die echte deca maken en hoe ze te herkennen zijn:

Animal Power is een nieuw mexicaans bedrijf dat deca produceert onder de naam Deca300. Het bevat maar liefst 300mg/ml en bevat sticker die ingeplant zijn in het hologram op de fles. Dit maakt het dus moelijk om na te maken.

Pet's Pharma is ook een relatief nieuw bedrijf in mexico. Ook zij maken een 300mg/ml produkt, genaamd Decandrol300. Het komt alleen in 10ml flesjes. De flesjes bevatten ingegraveerde rode en blauwe doorzichtige stickers. Fakes van dit produkt zijn nog niet tegengekomen.

Quality Vet produceert 200mg/ml en 300mg/ml Deca, respectievelijk genaamd QV200 en QV300. De 200mg/ml komt in 10ml en in 50ml flesjes, terwijl de 300mg/ml vooralsnog alleen verkrijgbaar is in een 10ml uitvoering.

Denkall maakt 200mg/ml deca genaamd Decanandrolen. Verkrijgbaar in 10ml uitvoering en heeft een ingeprint hologram wat zeer moeilijk na te maken is.

Brovel makt een mexicaans produkt deca genaamd Norandren. Het komt in een 50mg/ml en in een 200mg/ml uitvoering. Het is een oud bedrijf wat bekend staat om zijn meer dan goedkope prijs. Maar de 20-30% onderdosering trekt deze prijs wel weer recht.

Tornel maakt ook een mexicaans produkt genaamd Decanoate de nandrolona. Nog niet nagemaakt, maar wel bijna altijd 20% ondergedoseerd op de 200mg/ml.

Ttokkyo bestaat niet meer, maar je kan misschien nog hun Nandrolona300 L.A. tegenkomen. Als de ampul of fles een hologram sticker heeft met het logo van het bedrijf, dan heb je echte deca. Zo niet, dan is het 100% fake.

Bratis maakt 250mg/ml Deca genaamd Decatron 250. Van dit bedrijf wordt niets meer vernomen. Hun bestaande produkten zijn wel goed.

Britisch Dragon maakt een hoog gewaardeerd produkt genaamd Decabol uit Thailand. Bestaat uit 250mg/ml in een 10ml flesje. Kijk of er op het flesje staat TEAR en FLIP UP, en op de top van het flesje moet FLIP OFF staan. Dan heb je echte decabol.

De griekse Extrabolin is veel nagemaakt. De fakes zijn te herkennen aan het ontbreken van de griekse drug- id sticker.

Norma Hellas maakt 100mg/ml vials in een 2ml uitvoering. Houd het flesje onder de UV lamp en kijk voor het logo hologram. Dan heb je echt spul. Ook hier moet een griekse drug-id sticker opzitten.

Griekse Deca Durabolin van organon is ook een zeer veel nagemaakt produkt. Let op de griekse drug id sticker en de sticker moet een verborgen teken weergeven als je het onder de UV lamp houd. De houdbaarheidsdato moet in het zwart staan, niet in het blauw of paars.

BM Pharmaceuticals in India maakt Deca-Dubol 100. Bestaande uit 100mg/ml in een 2ml flesje. Hiervan zijn erg weinig produkten op de zwarte markt. Dus niet noemenswaardig.

Organon is Amerika maakt ook Deca Durabolin in een 200mg/ml dosis. Ook dit is niet noemenswaardig omdat ook hiervan bijna niks op de zwarte markt te vinden is.

Golden Gear maakt deca in een 200mg/ml uitvoering in een 10ml fles.

Ook Generic Supplements maakt deze uitvoering in een 10ml fles van 200ml/ml.
#1

0 Replies Related Threads

    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0