Fattouche met krokante broodreepjes
Lijkt me ook erg lekker, van t weekend misschien maken..
- 4 shoarmabroodjes
- 8 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, grof gesneden
- 1 komkommer, geschild
- 1 schaal tasty tomaten, in parten
- 1 bosje radijs, in partjes
- 1 zak rucola (75 gr), grof gesneden
- 1 zakje bosui, (stuks), in ringetjes
- 2 bakjesplatte peterselie (à 20 gr), fijngesneden
- 1 bakje munt (15 gr), fijngesneden
- 1 citroen, uitgeperst
Snijd de broodjes overlangs doormidden en vervolgens in lange dunne repen. Verhit 3 el olie en 1 teen knoflook in een koekepan en bak de helft van het brood op middelhoog in 3 min. Rondom goudbruin. Schep op keukenpapier en bestrooi met zout naar smaak. Bak zo met de andere teen knoflook de rest van het brood.
Halveer de komkommer schuin in dunne plakjes en schep om met de tomaat, radijs, rucola, bosui, peterselie en munt. Voeg de rest van de olie toe. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Serveer met de broodreepjes.
Pp
465 kcal
6 g eiwit
36 g vet
30 g koolhydraten