Gazpacho
Zoals ieder jaar weer (deze keer iets vroeger dan normaal maar vanwege het warme weer) vanmorgen vroeg gazpacho (koude tomatensoep) gemaakt! Heeeeeeeeeeerlijk!
- 1,5 komkommer (geschild)
- 1 paprika
- 4 tenen knoflook
- 6 pakjes gezeefde tomaten
- een scheut olijfolie
- een scheut (wittewijn) azijn
- peper en zout naar smaak
- ijsblokjes
Ik zet een grote soeppan neer. Doe daar de pakjes gezeefde tomaten in.
Vervolgens pureer ik de komkommer, paprika en knoflook en gooi het bij de gezeefde tomaten.
Een scheut olijfolie en (wittewijn) azijn erbij. Zout en peper naar smaak.
Dan gooi ik er een een stuk of 10 ijsblokjes bij en zet de pan in de koelkast.
Vanmorgen dus gemaakt, vanavond gegeten met verschillende stukken brood erbij.
Zooo lekker!