Groentelasagne

Author
Helen
Lekker Lang en Lang Lekker
2010/05/15 17:04:00 (permalink)
0

Groentelasagne

Uit ons plaatselijke dagblad:

pp 890 kcal, 41 g eiwit, 52 g vet, 65 g koolhydraten

1 courgette
1 aubergine
8 el olijfolie
2 tl gedroogde italiaanse kruiden
1 teen knoflook, geperst
2 uien, gesnipperd
2 blikken tomaatblokjes (a 400 g)
1 zak spinazie
1 pak lasagnebladen (250 g)
2 bollen mozzarella in plakken
200 g Grana Padano (kaas) geraspt
overschaal 20x30

verwarm de oven voor op 210. Snijd de courgette en de aubergine met een scherp mes of kaasschaaf in de lengte in plakken van 2 mm. Maak een dressing van 5el olijfolie, de kruiden en de knoflook. Leg de plakken groente op een bakplaat, bestrijk met de dressing en bestrooi met peper en zout naar smaak. Gril de groenten 6-8min. Zet de oven hierna op 190.
verhit 2el olijfolie in een pan en fruit de uien hierin. Voeg de tomaatblokjes toe en laat 10 min. op een laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Bak in een koekenpan de spinazie 5 min. in de rest van de olie. Laat uitlekken.
Bedek de schaal met een laagje tomatensaus en daarna met een laag lasagnebladen. Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozarella en kaas. (herhalen tot de ingrediënten op zijn. Eind met tomatensaus en kaas.
Bak de lasagne 30 min. in de oven.



#1

6 Replies Related Threads

    sis
    NO Sissy !!
    Re:Groentelasagne 2010/05/15 17:56:34 (permalink)
    0
    Aubergine met een kaasschaaf snijden ik doe wel het mes, veel minder kans op blessures

    Verder ziet het lekker eruit. Misschien dat het wat pittiger zou mogen, schepje sambal erdoor bijvoorbeeld. blij
    #2
    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    Re:Groentelasagne 2010/05/15 19:30:49 (permalink)
    0
    Pittiger kan altijd natuurlijk, Pittigheid naar smaak toevoegen.
    Snijden met een kaasschaaf gaat makkelijk hoor, met een mes worden de plakken te dik lijkt me.
    #3
    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:Groentelasagne 2010/05/19 01:40:38 (permalink)
    0
    Kaasschaaf gaat super! Ik gebruik zo'n "halve" kaasschaaf zeg maar.. ideaal.

    Zo één:


    Attached Image(s)

    #4
    ErEf
    Growing pains BFF AD
    Re:Groentelasagne 2010/05/19 01:44:02 (permalink)
    0

    kaasschaaf wordt heel veel gebruikt bij ons, waar ie niet voor bedoeld is.
    wortelschijfjes
    komkommerschijfjes
    kaas !
    alles wat in dunne plakjes moet
    aardappelen.. frituren, kinderen zijn er dol op
    #5
    twirre
    E621
    Re:Groentelasagne 2010/05/19 10:49:45 (permalink)
    0
    Misschien is de moeten we het geen kaasschaaf noemen maar gewoon schaaf.
    Wij gebruiken de schaaf ook voor datgene wat Eref opnoemt , ideaal!!
    Klinkt lekker die lasagna....ik doe het altijd met groente  omdat ik geen vlees eet.
    Maar heb het op die wijze nog niet gemaakt dus maar eens uitproberen. 
    #6
    sis
    NO Sissy !!
    Re:Groentelasagne 2010/05/19 20:57:14 (permalink)
    0
    Okee, okee, ik begrijp het, hulde aan de kaasschaaf

    Het leek mij dat een aubergine teveel meegeeft zodat de schaaf erin blijft hangen. Ik heb ook zo'n ding zonder blad, volgens mij voor jonge kaas bedoeld. Ik zal hem eens uit de la trekken als ik er op tijd aan denk. 
    #7
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0