Het *pimp je havermout* -thread!

Page: < 12345 > Showing page 4 of 5
Author
Maartje
Feather Weight
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/04/05 09:43:03 (permalink)
0
ik ga die krachtwafeltjes wel eens proberen, want wat ik vanochtend heb gegeten was niet echt goed te doen.. het beslag was súperdik geworden en werd niet goed gaar in de pan..
#61
sis
NO Sissy !!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/04/05 18:23:53 (permalink)
0
De krachtwafeltjes worden ook een soort dikke koek maar wel gaar blij
#62
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 18:52:18 (permalink)
0
M0|p

Wat is er mis met gewoon een portie havermout in een kom, glas halfvolle melk erdoor en een bakje kwark erbij uitlepelen super blij.
Doe dat al een halfjaar als ontbijt en ik heb meer problemen met die kwark dan met die havermout eigenlijk.
Het koken ervan zodat de havermout mals wordt lijkt mij eigenlijk niet zo smakelijk, dan krijg je toch een brij?

 
Volgens mij heeft Espi hier ergens gepost over de nadelen van rauwe/ongeweekte havermout. Is wel 't lezen waard. knipoog 
Zelf ben ik gek op rauwe  havermout in de chocoladevla, maar da's bij hoge uitzondering. 
#63
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 18:52:52 (permalink)
0
SheRu

En, heeft iemand al steelcut oats ergens weten te scoren, maar niet op creditcard? knipoog

Ja, ik, bij Iherb
McCann's Irish Oatmeal, Steel Cut Oats, 28 oz (793 g)
 
Als je wil kan ik het de volgende keer voor je bestellen en doorsturen.blij
#64
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 18:55:11 (permalink)
0
Heej! Dat klinkt interessant. Laat maar weten tegen de tijd dat je weer losgaat bij de iHerb, boek ik 't v an tevoren naar je over. Heb je er al mee geëxperimenteerd? Vind je 't lekkerder? En hoe lang kook je 't? Las in 't kersenrecept dat je een half uur tot 40 minuten moet pruttelen. 
#65
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 19:03:18 (permalink)
+1 (1)
Favorietje:
Havermout/haverzemelen en een eetlepel chiazaad in een pannetje koken met (amandel)melk. Een poosje laten pruttelen en dan zoeten (met stevia doe ik) Dan laten afkoelen en kaneel over strooien. Door de chia wordt het een soort pudding. Het doet mij denken aan een bekend Portugees dessert, waarvan ik de naam kwijt ben. Een soort flan. Het smaakt vanilleachtig. Soms doe ik er ook rozijnen door.
Of zonder kaneel maar met chocoladeproteine (sunworrior) en (rauwe) cacao erdoor.
#66
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 19:06:32 (permalink)
0
Nee, nog geen ervaring mee, zag het gister voor het eerst.
Denk dat ik over een maandje weer bestel, dan laat ik het je weten.
 
Kersenrecept?  
#67
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 19:12:58 (permalink)
0
Heb ik die niet in de pimperette gezet? 
#68
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 19:14:01 (permalink)
0
Ja hoor, post #19
#69
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 19:26:47 (permalink)
0
ZEg, waarom heeft dit topic nul sterren?! 
#70
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 19:27:26 (permalink)
0
Dat lijkt me dus heel lekker! ben dol op kersen.
#71
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 19:29:35 (permalink)
0
Ja, en 't ziet er zo gezellig uit! blij MAar ja, moet je wel steelcut hebben, denk dat 't die tijd van pruttelen wel kan gebruiken. 
#72
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 19:29:50 (permalink)
0
Ik deed nooit aan sterren, vanaf nu wel super blij
#73
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 19:30:38 (permalink)
0
Twee, lai? TWEE?! hmmm zal wel
 
 
 
 

#74
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/08/31 19:41:06 (permalink)
0
Ja hallo, doe mn best, maar meer gaat nie! Blijft desalniettemin een topdraad, Goedzo SheRu
#75
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/02 17:22:09 (permalink)
0
De steelcut oats zijn zo geurig, vol, zomers. Ik Heb zin om in een haverveld te liggen, op een bed van meeldraden!

 
Ik voel me poetisch maar er schiet me niks te binnen, dus dan maar iets lenen.
 
Volle zomer

Er waait een wind van verre zuiderkust
strelend en zacht en zoel en die bij pozen
fijngeurig draalt; de gulden kever rust
in het fluwelen schrijn der rode rozen.

Het haverveld is van papavers rood,
van korenbloemen blauwt het hoge koren,
de ijsvogel flikkert over gracht en sloot
waar nenufaar bloeit, gele naast ivoren.

Nu heeft natuur haar droom van licht gebouwd,
van lust en liefde en jeugd: gezonde blijheid;
en wie slechts eenmaal 't wonder heeft aanschouwd,

voelt zich voor altijd vreemdeling in de stad,
treurt om die lieve en onbeperkte vrijheid,
en heeft voor eeuwig heimwee naar dien schat.


Jan van Nijlen (1884-1965)
uit: Het aangezicht der aarde (1923)

#76
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/02 17:40:28 (permalink)
+1 (1)
Ik heb het kersenreceptje wel iets anders gemaakt. Met melk gekookt (havermelk had ik p/o meegenomen) En de kersen er op het laatst op. Vind ik lekkerder dan erdoorheen. En geen kaneel.
Maar die steel cut oats zijn echt heel anders dan die ordinaire rolled oats. Veeeeeeeel lekkerder. Echt een hele volle, beetje nootachtige smaak en een lichte bite. En dan dat gezellige blik en die geur als je hem opendoet. Lovely!
#77
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/04 17:16:07 (permalink)
0
Omdat ik dit toch ook even wilde checken, op de authentieke manier.



Maar vind dat dus niet zo.  Nee, pap moet met melk, en geen water en zout. En ook niet met teveel andere fratsen tegelijk zoals kaneel en vanille en kersen. 1 van de drie vind ik wel lekker. Met melk dan wel!
#78
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/04 17:22:43 (permalink)
0
Het ziet 'r wél goed uit zeg! super blij 
 
Vanille lijkt me ook niet nodig als je melk hebt, nee. blij 
#79
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/04 17:30:51 (permalink)
0
Ja het lijkt goed he? super blij en ach vies is het zeker niet, maar ook niet himmelhoch jauchzend. En ik zeg wel pap, maar dit recept met water is geen pap te noemen, daar is het veel te stevig voor. Deze haver lijkt een beetje op wilde rijst eigenlijk.
#80
Page: < 12345 > Showing page 4 of 5
Jump to:
© 2019 APG vNext Commercial Version 5.0