Het *pimp je havermout* -thread!

Page: < 12345 Showing page 5 of 5
Author
sis
NO Sissy !!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/04 17:45:34 (permalink)
0
Wat is 't verschil of voordeel van de steelcut oats, vergeleken met pakkumbeet een pakje quaker oats uit de buurtsuper?
#81
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/04 17:50:14 (permalink)
+1 (1)
Steel-cut oats are whole grain groats (the inner portion of the oat kernel) which have been cut into only two or three pieces by steel rather than being rolled. They are golden in color and resemble small rice pieces.
Steel-cut oats are also known as coarse-cut oats, pinhead oats, or Irish oats. This form of oats takes longer to prepare than instant or rolled oats due to its minimal processing, typically 15–30 minutes to simmer (much less if pre-soaked). The flavor of the cooked oats is described as being nuttier than other types of oats, and they are also chewier.[1]
Scottish oats or Scottish oatmeal are sometimes confused with steel-cut oats. Scottish oats are steamed steel-cut oats that are then ground by stones into an oat meal. [2][where?]
 
Steelcut oats have a lower glycemic index than instant oatmeal (42 vs. 66, respectively), causing a lower spike in insulin levels when consumed
 
Wiki.
#82
sis
NO Sissy !!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/04 18:08:03 (permalink)
0
En behalve lager op de GI denk ik dat ze ook meer dingen bevatten die bij de gerolde versie verdwijnen? Velletjes enzo, wellicht vezels?
#83
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/04 20:05:59 (permalink)
0
Meer vezels denk ik.


#84
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/04 20:39:59 (permalink)
0
Dat zijn ze dus he. Dat je niet denkt dat dat zaagsel is super blij
#85
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/04 20:41:37 (permalink)
0
Nee, ze zien er uiterst knus uit. blij 
 
#86
sis
NO Sissy !!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/04 20:54:00 (permalink)
0
Het lijkt nog het meest op haverkorrels Duh  
 
Vroegah snaaide ik die wel eens van het land, een aantal korrels kauwen, dan wordt het een soort kauwgom blij 
#87
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/04 22:37:46 (permalink)
0
hihi, dat gevoel ja, land, zomer, romantisch super blij
#88
danique003
Light Weight
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/09/18 18:27:57 (permalink)
0
Ik begin mijn brinta (met melk!) zowaar lekker te vinden, zelfs zonder zoetmakende toevoegingen. Helemaal in de winter een lekkere start-up in de ochtend.
Maar mijn favoriete toevoegingen (niet allemaal tegelijk uiteraard) zijn kokos, kaneel, frambozenjam, rozijnen, gedroogde abrikozen, appel, banaan.
#89
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/10/12 16:13:08 (permalink)
+1 (1)
Ik heb er net kastanjepuree doorgeketst, met wat amandelpuree, nootmuskaat en gember. ZALIG! 
#90
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/10/12 18:21:25 (permalink)
0
Oh, gedurfd hoor! Klinkt als een lekker en hartig hapje.
Bedoel je zoiets als amandelpasta (gewoon gemalen amandelen met wat zout) of is een puree wat anders? kastanjepuree heb ik nog nooit gezien. Heb je het zelf gemaakt?
#91
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/10/12 21:55:21 (permalink)
0
Gekregen van een Tsjechische vriendin, die het zelfgemaakt heeft, en ja, ik bedoel eigenlijk amandelpasta. blij 
#92
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/10/12 22:23:00 (permalink)
0
Leuk, lekker ambachtelijk ook. Zag al receptjes op het net, wie weet eens proberen.
#93
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/10/29 10:15:25 (permalink)
+1 (1)
Ik net: kwart cup steelcut oats, hele cup water, bouillonblokje erdoor, 3 kwartier pruttelen, en flinke scheut goeie olijfolie. Te smeuiig voor woorden. 
#94
Lai
still lightweight, ofzo
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/11/20 19:47:00 (permalink)
0
Ah, de risottovariant. Gaan we proberen!
#95
Ruthy
Middle Weight
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/11/22 15:54:09 (permalink)
+1 (1)
Zo, die risotto variant lijkt me echt te lekker. Kun je dan ook gewoon champignonnetjes etc door doen toch?

Overigens... Ik wil binnenkort een hele slechte vreemde variant proberen.... Zelf bedacht...
Havermout met spekjes en stroop (eventueel kaas) (zoals de strooppannekoeken met spek).

Ik ben gek genoeg benieuwd... Als ik over een week niet meer reageer... Ik hou van lelies en niet allemaal in het zwart komen aubblij
#96
sis
NO Sissy !!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/11/22 18:40:49 (permalink)
0
Oh dat klinkt nu al lekker! Zoet en hartig en de warme drab van havermout.. jammie! 
#97
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/11/23 16:29:03 (permalink)
0
Wiil 't ook nog een keer met gorgonzola enzo proberen, maar dat is voor later. Nu geniet ik nog volop van m'n hartige hap. 
#98
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/12/04 19:49:38 (permalink)
0
Havermout over? Weken, en dan door je Dark Chocomel met twee banaantjes. Dan is die Dark Chocomel (yuck!) héél goed te haffelen. super blij 
#99
SheRu
Go John Henry!
Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2011/12/10 11:26:27 (permalink)
+1 (1)
Ter aanvullilng op de risottovariant: komijnpoeder erdoorheen maakt 't AF! 
Page: < 12345 Showing page 5 of 5
Jump to:
© 2019 APG vNext Commercial Version 5.0