Het *pimp je havermout* -thread!

Page: 12345 > Showing page 1 of 5
Author
SheRu
Go John Henry!
2010/04/22 08:31:10 (permalink)
4 (3)

Het *pimp je havermout* -thread!

ik heb recentelijk pas ontdekt dat je havermout veeeeel lekkerder is als je 't met melk in een pan kookt, in plaats van de magnetron, en na de toevoeging van banaan (bij opdienen) en kaneel ben ik zwaar fan van dit ontbijt.

Andere tip die ik kreeg: geraspte appel, beetje citroen, beetje zout, en kaneel.

Onlangs zag ik op Oprah een dame die haar havermout in appelsap kookte.

Wie pimpt zijn havermout op welke manier? blij
post edited by SheRu - 2010/04/22 18:02:16
#1

99 Replies Related Threads

    hehoi
    Nuts for thought
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/22 09:44:49 (permalink)
    0
    Mijn havermout ontbijt is super:

    60 gr havermout
    150 gr magere yoghurt + 100 gr magere kwark
    125 gr frambozen/bramen/bosbessen/aardbeien-mix (diepvries) - wel even 50 sec. ontdooien
    1 eetl. lijnzaadolie

    Smullen!
    #2
    SheRu
    Go John Henry!
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/22 10:11:20 (permalink)
    0
    oh neee Klinkt inderdaad zalig!
    #3
    ErEf
    Growing pains BFF AD
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/22 10:13:10 (permalink)
    0
    koken in melk is wat we altijd gedaan hebben.. verder wordt de havermout niet geupgrade, behalve wat honing voor de smaak.
    #4
    Remco
    cuore sportivo
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/22 10:21:05 (permalink)
    0
    meer dan stukjes appel en wat kaneel kom ik verder nooit, dus ik hou dit draadje even in de gaten.  blij

    Die van hehoi klinkt ook goed, en ik heb al die spullen gewoon thuis liggen. Snel een keer proberen dus.
    #5
    teddybeerke
    hug on own risc
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/22 10:31:48 (permalink)
    0
    banaan erdoor is ook heel lekker
    #6
    Cowgirl Herb
    goes bananas
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/22 11:08:18 (permalink)
    0
    Met water in de magnetron is idd niet echt lekker. Met een schep geraspte kokos en een portie choco whey en wat rozijntjes erdoor smaakt het echt geweldig.

    Behalve kaneel smaken speculaaskruiden en gember ook erg lekker bij havermout.
    Banaan, walnoten en ahornsiroop meng ik meestal door amaranth, maar ook dit is ongetwijfeld lekker door havermout.
    #7
    sis
    NO Sissy !!
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/22 18:38:54 (permalink)
    0
    Goed topic Havermout, melk of water, brinta, in de magnetron opwarmen. Bananenwhey, gemalen lijnzaad toevoegen blij maar echte banaan en kaneel of met rozijnen klinkt ook erg goed.

    Hehoi, gooien we dat nog in de blender of alleen door elkaar husselen?
    #8
    SheRu
    Go John Henry!
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/22 18:42:06 (permalink)
    0
    Hehoi's variant maakte ik ik wel eens op z'n makkelijk&laf: youghurt, havermout, jam, roeren, lekker. Maar die van hehoi ga ik absoluut! namaken.

    En kokos er doorheen: ook heerlijk, om zo te lezen. blij
    #9
    Miepie
    De Terriër
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/23 07:39:17 (permalink)
    0
    Zit nu aan een bakje havermout met banaan en kaneel van Sheru.

    Errug lekker!

    Wat ook wel smakelijk is, maar dan moet je het wel koken in een pannetje: 
    Als de havermout kookt, pan van het vuur halen (of in elk geval niet meer laten koken) en er een (rauw)eitje (even klutsen) doorheen roeren tot het lekker dik is.
    lekker romig!
    In de magnetron lukt dat niet zo, dan gaat het eiwit snel stollen en dat wil je niet eten...

    Ik maak mijn havermout altijd 's avonds klaar in de magnetron. 's Ochtends even doorwarmen en je kunt snel eten.

    #10
    MissQ
    Heavy Weight
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/23 07:55:46 (permalink)
    0
    Hier nu een bakje havermout met melk vanaf het fornuis, wat framboosjes, zwarte bes en aardbeitjes ontdooit en dit smaakt veel lekkerderdan die ik uit de magnetron (en zonder de vruchtjes erbij) eet!
    #11
    hehoi
    Nuts for thought
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/23 09:53:12 (permalink)
    0
    @Sis
    Ik hussel alles gewoon door elkaar, soms nog een paar eetlepels water als het nodig is.

    Daarbij eet ik dan nog los 2 eieren zonder dooier voor de eiwitjes.
    #12
    sis
    NO Sissy !!
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/23 10:18:37 (permalink)
    0
    Ok lijkt me ook wel lekkerder om de vruchtjes nog te herkennen als vruchtjes.

    Voor wie het in een pannetje kookt: hoe lang laat je dat koken? In de magnetron kijk ik wanneer het omhoog komt en over de rand van het bakje dreigt te gaan en dan zet ik hem uit. (anderhalf tot 2 minuten totaal)
    #13
    SheRu
    Go John Henry!
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/23 20:03:37 (permalink)
    0
    In 't pannetje, tijd is wat lastig, maa rik zet 'm op zacht vuur (ik kook elektrisch, en probeer 'm van 't vuur te halen zo gauw de melk de dikte van magere yoghurt heeft. gewoon blijven roeren!
    #14
    sis
    NO Sissy !!
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/23 21:41:33 (permalink)
    0
    Dat laatste kan nog wel eens een goede tip zijn van dat roeren

    Ik zal het morgen eens proberen, het verschil tussen magnetron en pannetje.
    #15
    SheRu
    Go John Henry!
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/23 22:14:45 (permalink)
    0
    Experimenteer ook met de  verhouding, ik vind de yoghurtdikte ideaal, anderen gaan meer voor... Tja... hoe omschrijf je dat.. vloeibaar cement?
    #16
    sis
    NO Sissy !!
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/23 22:16:17 (permalink)
    0
    Ja, het moet niet te lomp worden. Zo'n taaie massa gaat snel tegenstaan.
    #17
    SheRu
    Go John Henry!
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/04/28 09:15:48 (permalink)
    0
    Havermout door de chocoladevla! Hoei!
    #18
    SheRu
    Go John Henry!
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/05/02 12:27:42 (permalink)
    0
    Gekregen via een lieve dame van een ander forum:
    http://blog.fatfreevegan.com/2008/02...breakfast.html

    Apple-Spice Oats
    1/2 cup steel-cut oats
    2 cups water
    1/2 teaspoon salt
    1/2 teaspoon cinnamon
    1 large organic apple, coarsely chopped
    1/4 teaspoon nutmeg, freshly grated
    1/8 teaspoon ground cloves

    Put all ingredients in a medium-sized pot. Bring to a boil and reduce heat to very low. Cover and simmer for about 30-45 minutes, or until oats are tender and water is mostly absorbed. Serve with sweetener of your choice with a little freshly grated nutmeg on top.

    Serves 2. Per serving: 204 Calories (kcal); 3g Total Fat; (14% calories from fat); 6g Protein; 38g Carbohydrate; 0mg Cholesterol; 541mg Sodium; 10g Fiber. Weight Watchers Core/3 Flex Points.



    Cherry Pie Oats
    1/2 cup oats, steel-cut
    2 cups water
    1/2 teaspoon salt
    1/4 teaspoon cinnamon
    1 cup frozen cherries, unsweetened
    1/2 teaspoon vanilla extract

    Put the oats, water, salt, and cinnamon in a medium-sized saucepan. Bring to a boil, and then reduce heat to very low. Cover and cook for 25 minutes.

    While oats are cooking, remove cherries from freezer and cut each in half while frozen. Allow them to thaw a little on the counter until oats have cooked for 25 minutes. Stir in the cherries and vanilla extract. Cover and cook until oats are tender and thick, about 10-15 minutes. Serve with your favorite sweetener.

    Makes 2 servings. Per serving: 200 Calories (kcal); 3g Total Fat; (14% calories from fat); 7g Protein; 36g Carbohydrate; 0mg Cholesterol; 541mg Sodium; 9g Fiber. Weight Watchers Core /3-5 Flex Points (depending on how calculated).
    #19
    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    Re:Het *pimp je havermout* -thread! 2010/05/02 12:40:05 (permalink)
    0
    Tja...het blijven slijmerige bonkjes huh?! verbaasd
    #20
    Page: 12345 > Showing page 1 of 5
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 5.0