Knoflooksoep met rivierkreeftjes

Author
Helen
Lekker Lang en Lang Lekker
2010/08/15 12:31:30 (permalink)
0

Knoflooksoep met rivierkreeftjes

- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote bosui (gesnipperd)
- 1 bol knoflook (fijn gesneden)
- 100 ml droge witte wijn
- 750 ml (vlees)bouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel rozemarijn
- 125 ml room
- handje bieslook (gesneden)
- 100 gram rivierkreeftjes
- peper en zout
 
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de knoflook en de ui tien minuten.
Voeg de witte wij toe en laat nog tien minuten zachtjes koken.
Voeg de bouillon, de rozemarijn en oregano toe.
Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
 
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room toe.
Verwarm de soep opnieuw en voeg peper en zout naar smaak toe.
Als laatste de rivierkreeftje toevoegen.
Opdienen op bord(en) en bestrooien met vers gesnipperde bieslook.
 
Erg lekker! Enne.. of samen eten of wanneer alleen, geen bezoek erna ontvangen.. super blij
 
 
 
#1

1 Reply Related Threads

    sis
    NO Sissy !!
    Re:Knoflooksoep met rivierkreeftjes 2010/08/15 14:58:50 (permalink)
    0
    Yep, dat ziet eruit als iets dat mij wel lukt.
     
    Lijkt me inderdaad een gerecht om zorgvuldig te plannen wanneer je het eet
    #2
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0