Koolvis tip

Page: < 12 Showing page 2 of 2
Author
Lai
still lightweight, ofzo
RE: Koolvis tip 2006/04/05 10:48:44 (permalink)
0
Garnalen en...paling, dus geen kreeft (maar da's toch duidelijk close fam. van de garnaal?)

#21
Lai
still lightweight, ofzo
RE: Koolvis tip 2006/04/10 23:20:52 (permalink)
0
Nou ja, maakt niet uit. Het is sowieso het goede soort cholesterol. 
#22
EctoMeso
Middle Weight
RE: Koolvis tip 2007/08/17 22:58:07 (permalink)
0
Ik heb vanavond voor het eerst koolvis (ingevroren van de aldi) klaar gemaakt.

Ik heb 100gram (1 portie) in een pan met kippenboullion (had geen visboullion) gedaan en een halve liter water.
15 minuten koken en daarna de boullion afgieten en smullen maar! heerlijk!


#23
Dieuw
Feather Weight
RE: Koolvis tip 2007/09/12 22:36:50 (permalink)
0
Perfecte tip van de koolvis!
Mijn vriend houdt er helemaal niet van, maar denk dat hij dit wel wat vind zo in de folie!
Bedankt! blij
#24
* Davina *
Feather Weight
RE: Koolvis tip 2007/10/16 22:50:40 (permalink)
0
hey Dieuw,
 
Net gegeten, koolvis met kruiden, zilvervliesrijst en brocolli. theelepeltje sambal voor het pittige en het was heerlijk. Zo heb je meteen een hele maaltijd,
 
-xxx- Davien
 
#25
lucy
Light Weight
RE: Koolvis tip 2007/10/17 12:38:25 (permalink)
0
Klinkt lekker, ga het ook eens proberen..
#26
* Davina *
Feather Weight
RE: Koolvis tip 2007/10/17 19:30:54 (permalink)
0
eet u smakelijk zou ik zeggen!!
 
hahaha!!
 
xxx Davien
 
ps wel de vis grillen hè knipoog
#27
LeonCame
Super Heavy Weight
RE: Koolvis tip 2007/10/20 19:23:00 (permalink)
0
ORIGINAL: Espi

Je lijkt me een culinaire aanwinst lai!

Paar weekjes terug per ongeluk Euroshopper kabeljauw meegenomen.. ik spuugde er bijna tegenin en heb de helft van het pak weggegooid. Kibbeling is trouwens bijna altijd ook van koolvis vervaardigd blij.

Heb wel eens lekkere kabeljauw gegeten, maar dat was erg lang geleden en o.a. in Newfoundland : jammie!


Als je ooit in Scheveningen komt...........KRAAN (viswinkel traiteur Kraan, visafslagweg 60).
Dat is bij het eerste havenhoofd, op een hoek ongeveer 20 meter voordat je op de boulevard komt.

Daar hebben ze de beste kibbelingen in het ganze land, echt ik test ze overal maar deze zijn echt de shit. Van kabeljauw, en wauw die paneer is perfect. Niet zo´n vies ´´vliesje´´ maar echte knapperige beetje korrelige paneer. Met Ravicotte saus natuurlijk.
Bon ap knipoog

MMMMMMMM ik krijg honger nu !! (of misschien omdat ik net heb hard gelopen haha)
#28
lucy
Light Weight
RE: Koolvis tip 2007/10/21 12:04:36 (permalink)
0
ORIGINAL: * Davina *

eet u smakelijk zou ik zeggen!!

hahaha!!

xxx Davien

ps wel de vis grillen hè knipoog

 
Dank je knipoog Een grill bezit ik niet, helaas.. dus het wordt de koekenpan of de magnetron. 
 
In de koekenpan en dan stoven zoals beschreven in de eerste post uit dit topic lijkt me dan het lekkerst... maarre, je legt het alluminiumfolie dus in de koekenpan met olie? huh?! verbaasd Smelt dat dan niet?
 
Excuus als het een stomme vraag is, ben niet zo'n keukenprinses..ja ja
#29
sylvia
Light Weight
RE: Koolvis tip 2007/10/21 19:20:46 (permalink)
0
Koolvis en Pangafilet mjammie!!
#30
sis
NO Sissy !!
RE: Koolvis tip 2007/10/21 22:33:22 (permalink)
0
@ Lucy.. bedoel je of het aluminium smelt? Dat gebeurt niet hoor, je kan het ook gebruiken in de oven en op de BBQ dus het kan wel wat hebben.
#31
Sharkie
Stille wateren, grote haaien.
RE: Koolvis tip 2007/10/21 22:49:30 (permalink)
0
Mijn koolvistip?

Neem de koolvis.
Loop ermee naar de afvalbak.
Gooi koolvis in afvalbak.
Bak een stukje kip rustig op in de koekenpan met wat paprika en tomaten.
Eet smakelijk.



Nee, ff zonder gekheid, ik heb dus alles al geprobeerd. Alles wat hier staat, alles uit een vergelijkbaar topic op dbb maar ik blijf het niet te vreten vinden die koolvis.

maar ik las hier ook al iets over pagang, die heb een tijdje terug ook geprobeerd en die vind ik wel lekker!
#32
lucy
Light Weight
RE: Koolvis tip 2007/10/22 09:43:56 (permalink)
0
ORIGINAL: sis

@ Lucy.. bedoel je of het aluminium smelt? Dat gebeurt niet hoor, je kan het ook gebruiken in de oven en op de BBQ dus het kan wel wat hebben.

 
 
Yep, dat bedoelde ik.. thanks! Ga het binnenkort eens proberen blij
#33
Mx
Peace Through Power!
RE: Koolvis tip 2007/10/31 10:57:45 (permalink)
0
Wellicht een vreemde vraag; hoelang is de vis houdbaar na bereidding? Heeft iemand hier enige ervaring mee?
#34
miemie
Metal Lady
RE: Koolvis tip 2007/10/31 11:03:26 (permalink)
0
Je kan gerust voor een héél maandje klaarmaken hoor!ja ja
 
NEE!!!!!!!!Klaarmaken en in die klep gooiennnnnnnn.......
Of bedoel je hoelang houdbaar in de koelkast na bereiding,zo ja,dan weet ik het nie
 
Miemie maakt klaar,Miemie gooid in klepknipoog
#35
Mx
Peace Through Power!
RE: Koolvis tip 2007/10/31 11:13:07 (permalink)
0
Heheh,... Miemie funny! super blij
Hmmm... trail and error dan maar. Wil het inderdaad voor een paar dagen klaar maken voor op werk....

Duszzz, de alom bekende 'snif, snif'- techniek toepassen... reuk zegt een hele hoop blij
post edited by mx7733 - 2007/11/02 09:23:54
#36
miemie
Metal Lady
RE: Koolvis tip 2007/10/31 11:14:40 (permalink)
0
Ach,nie getreurd,mss komen er nog wel reaktie's hoor!!!
Er zal wel iemand een antwoord weten op je vraag!
 
Ff geduldknipoog
#37
Cowgirl Herb
goes bananas
RE: Koolvis tip 2009/08/05 17:35:59 (permalink)
0
Hierbij nog een tip om koolvis (of andere witvis) smakelijk klaar te maken.

Koolviscake (warm lekker, maar ook koud goed eetbaar)!

Snel klaar en voedingswaarde:
850 kcal
110 Eiwit
12.5 Koolhydraten
40g Vet

Olie om in te bakken
2 uien, gesnipperd
1/2 groene paprika in blokjes
400 g koolvisfilet (diepvries), ontdooid
1 beker demi crème fraîche (125 ml)
4 zure augurken, zeer fijn gesneden
3 eieren 3 eiwit, losgeklopt
1 el peterselie
1 el dille
1 el kervel
Zout / peper naar smaak

Bak de ui en paprika. Dep de vis goed droog en bak hem mee. Druk de vis uit elkaar met een houten lepel. Vocht wat ontstaat afgieten.
Verhit de oven voor op 200 °C. Roer de crème fraîche en de augurken door de vis, breng op smaak met kruiden, zout en peper en meng de eieren erdoor. Doe het geheel over in de cakevorm en bak het in 20 min. gaar.

Originele recept vind je HIER.
Het was al goed, maar nu is het beter.
#38
Cowgirl Herb
goes bananas
RE: Koolvis tip 2009/08/13 08:38:20 (permalink)
0
Bovenstaand recept is nog lekkerder door augurk te vervangen door een paar tomaten in blokjes en de dille er kervel te vervangen door oregano en basilicum. Nog een blikje tomatenpuree erdoor en een flinke teen knoflook voor wat lycopeen en extra smaak blij

Het mengsel leek ondanks het afgieten wat natter, dus ik heb er nog een schepje maizena door gedaan. De korst werd snel donker, dus liever in de oven bij 175 °C.

Dit is vast ook een goede combinatie met broccoli.
#39
Page: < 12 Showing page 2 of 2
Jump to:
© 2020 APG vNext Commercial Version 5.0