Kruidmoes Recept Van Marco Ramsey

Author
Marco
Professor Marco
2009/08/15 18:38:25 (permalink)
0

Kruidmoes Recept Van Marco Ramsey

Ik zal ook eens even een recept posten.

Het is best wel een oud recept, een recept wat vroeger veel gebruikt werd bij ons thuis.

Kruidmoes:

1,5 Ons Gort
1 Zak (350 gram) Rozijnen
2 Kleine Uien
1 Halve Pot Bruine Bonen
1 Grote Hand Vol Kervel
2 Harde Worsten (voor de liefhebber, ik-zelf eet geen worsten meer)
4 Liter Karnemelk (Let Op: De karnemelk moet van dezelfde datum wezen ivm schiften)

BereidingsWijze:

1: Eerst wassen: Gort, Rozijnen, Bruine Bonen, Kervel, Harde worsten.
2: Alles bij elkaar in de pan doen, BEHALVE DE KARNEMELK. Dus: Gort, Rozijnen, Bruine Bonen, Kervel, Uien, Harde worsten.
3: Daarna Heel iets onder water laten koken en blijven roeren, en doorlaten koken totdat het water bijna verdampt is.
4: Als het water bijna verdampt is (of helemaal) dan laat je het afkoelen totdat het koud is.
5: Als dat gebeurt is, dan doe je die 4 Liter Karnemelk erbij in
6: Alles aan de kook brengen en vooral goed blijven roeren (heel belangrijk, het goed blijven roeren).
En als het kookt goed blijven roeren totdat er geen schift (korreltjes van de karnemelk) meer op de lepel zit.
En als er geen schift meer op de lepel zit, dan is het goed en kun je het zachtjes blijven doorkoken totdat het gaar is (zo'n 3 uur).
Uiteraard moet je ondertussen een keer goed blijven roeren.

Eet Smakkelijk, Groetjes Marco.

Mensen die geen karnemelk lusten, kunnen dit wel lekker vinden.
Ik ken mensen die karnemelk smerig vinden, maar dit (kruidmoes) heel lekker!!

post edited by Marco - 2009/08/15 22:00:55
#1

2 Replies Related Threads

    sis
    NO Sissy !!
    RE: Kruidmoes Recept Van Marco Ramsey 2009/08/15 19:47:19 (permalink)
    0
    Dat lijkt me iets voor de winter blij en voor als je ruim de tijd hebt om het te maken.
    Smaakt het uiteindelijk zoetig?
    #2
    Marco
    Professor Marco
    RE: Kruidmoes Recept Van Marco Ramsey 2009/08/15 20:19:48 (permalink)
    0
    Het smaakt naar zoetzuur, maar wat meer geneigd naar zuur.

    Er gaat idd wat tijd inzitten, misschien ook beter om het in het weekend te maken dan.

    Of gwn even een dag vrijnemen voor dit overheerlijke recept!! blij


    #3
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0