Pizza van Turks brood

Author
Helen
Lekker Lang en Lang Lekker
2011/08/28 22:23:35 (permalink)
0

Pizza van Turks brood

recept voor 4 personen:
 
- 2 bruine ronde Turkse broden of pides (met een doorsnee van ca. 30 cm)
- 2 middelgrote aubergines
- (olijf)olie
- melk
- 8 halve paprika′s (pot)
- 1 ui
- 2 bollen mozzarella
- 1 blikje ansjovisfilet
- 2 el zwarte olijven, ontpit
- zout en peper
- 75 gr rucola
- citroensap

Oven voorverwarmen ca. 180 graden.
 
Halveer de broden.

Snijd de aubergines met schil in lange plakken en bak ze
snel op hoog vuur om en om tot ze gaar zijn.
Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout en peper.

Snijd de paprika in brede repen en rooster ze.
Maak flinterdunne ringetjes van de ui.

Week de uitgelekte ansjovis in melk, ontpit de olijven
en snijd ze in ringetjes.

Rasp de mozzarella grof of snijd deze in plakjes.
Beleg hiermee de gehalveerde broden.
Zet de pizza′s ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven en
serveer ze met een bergje rucola, aangemaakt met olie en citroensap.
#1

0 Replies Related Threads

    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0