Salade met (gegrilde) biefstuk en een limoen-dillevinaigrette

Author
Lai
still lightweight, ofzo
2011/08/24 20:55:14 (permalink)
2 (1)

Salade met (gegrilde) biefstuk en een limoen-dillevinaigrette

Een simpel, fris receptje.
 
750 gr biefstuk
60 ml sojasaus
2 el limoensap
3 tenen knoflook geperst
2 el olijfolie voor in de pan
 
salade:
+- 1 kg komkommer, ontdaan van zaadlijsten en in stukjes
halve rode ui,  in dunne ringen
2 rode paprika's, in blokjes
bosje bladpeterselie, fijngehakt
(eventueel 200 gr verkruimelde blauwe kaas)
 
vinaigrette:
80 ml extra virgine olijfolie
2 el verse dille, fijngehakt
60 ml verse limoensap
1 1/2 theelepel honing
zout en peper naar smaak
 
Meng de sojasaus, limoensap en knoflook. Leg het vlees in glazen schaal en giet de marinade erover. Afdekken en minstens 20 min marineren in de koelkast.
 
Gietijzeren koekenpan verhitten en 2 el olijfolie toevoegen, dan het vlees erin leggen.
Of de grill voorverwarmen en het vlees na 10 min op het rooster leggen, of de bbq aansteken.
Laat 4 tot 6 min aan beide zijden garen, totdat het rosè is.
Haal dan van het vuur en laat het vlees 20 minuten staan.
Snijd het vervolgens in dunne plakjes (schuin op de vezel) en daarna in stukken van ongeveer 1  1/2 cm lang.
 
Meng de ingredienten voor de salade in een grote schaal en voeg het vlees toe.
Klop de ingredienten voor de vinaigrette door elkaar en giet over de salade.
Schep alles goed om en dien op.
 
#1

1 Reply Related Threads

    sis
    NO Sissy !!
    Re:Salade met (gegrilde) biefstuk en een limoen-dillevinaigrette 2011/08/24 22:50:01 (permalink)
    0
    Klinkt lekker! 
    #2
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0