Siciliaanse Caponata
Vanavond gegeten:
- 2 aubergines, in blokjes van 2cm
- ½ struik bleekselderij, stengels geschild
- 6 el olijfolie
- 2 uien, in halve ringen
- 1 blik tomaatblokjes (400 gr)
- 4 el groene olijven zonder pit
- 4 el rodewijazijn
- 1 el suiker
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- 2 el rozijnen
- 2 el kappertjes, uitgelekt
- 1 bakje basilicum (15 gr), alleen de blaadjes
Bestrooi de aubergine met zout en laat ca. 5 min. Staan. Dep droog keukenpapier.
Snijd ondertussen de bleekselderij in plakjes.
Verhit de helft van de aubergine goudgeel. Neem uit de pan en herhaal met de rest van de olie en aubergine. Voeg de eerste portie aubergine, de ui en de bleekselderij toe en bak 3 min. Mee. Voeg de tomaatblokjes, olijven, azijn en suiker toe. Breng aan de kook. Stoof met de deksel schuin op de pan op matig vuur in ca. 20 min. Gaar. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pijnboompitten, rozijnen en kappertjes toe. Haal van het vuur en schep het basilicum erdoor. De salade is warm, lauw en koud lekker.
Ik heb t warm gegeten met ciabatta en heb wat over is nu in de koelkast staan..
p.p.
375 kcal
5 gr eiwit
31 g vet
20 g koolhydraten