Tabboeleh

Author
Lai
still lightweight, ofzo
2011/08/21 18:34:04 (permalink)
3 (1)

Tabboeleh

TABBOULEH
Ingrediënten:
* 150 gr couscous
* halve komkommer, 2 lente-uitjes, 1 rode paprika, 2 tomaten, 1 teen knoflook
* 1/4 blokje groentebouillon, handje rozijnen, 1 el citroensap, flinke scheut olijfolie
* flinke bos bladpeterselie, 3 takjes munt (vers!), 1 tl komijn, peper en zout
Bereidingswijze:
Doe de couscous met de rozijnen en het bouillonblokje (even vermalen met je hand) in een ruime kom, giet er zoveel kokend water op dat de couscous ruim onder staat (ongeveer de dikte van 1 vinger boven de couscous bijschenken). Ca. 5 min laten staan en dan even proeven of je de couscous nog wat zachter wilt, dan wat extra kokend water toevoegen en goed doorroeren.
(Wil je de originele variant, neem dan bulgur en kook deze in 15 à 20 min gaar.)
Snijd de groenten in kleine stukjes en hak de knoflook, peterselie en munt fijn en meng alles met de komijn, het citroensap en de olijfolie door de couscous en laat afkoelen.
#1

2 Replies Related Threads

    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:Tabboeleh 2011/08/21 20:56:24 (permalink)
    0
    Ik ben niet zo van de couscous, maar lijkt me toch wel lekker dit recept!
    Ga t een keer proberen!
    #2
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:Tabboeleh 2011/08/22 18:38:24 (permalink)
    0
    Leuk! Je zou ook bulgur kunnen doen, is wat steviger en heeft een beetje een nootachtige smaak. Maar met couscous vind ik hem iig ook heel lekker.
    #3
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 5.0