Tonijnlasagne met groene kool

Author
Helen
Lekker Lang en Lang Lekker
2012/02/15 12:49:08 (permalink)
0

Tonijnlasagne met groene kool

4 personen (ca. 530 kcal p.p.)
 
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
300 gr groene kool, gesneden
1 fles tomatensaus (690 gr)
2 blikjes tonijn naturel (à 185 gr) in stukken
1 tl gedroogde rozemarijn
250 gr lasagne
1 bol mozzarella, in plakjes
ovenschaal (inhoud 2 liter) ingevet
 
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Verhit in een hapjespan de olie.
Fruit de knoflook. Bak de kool ca. 4 min. mee. Voeg de tomatensaus en 75 ml water toe.
Schep de tonijn met de rozemarijn en zout & peper naar smaak erdoor.
 
Schep een dunne laag tomatensaus op de bodem van de ovenschaal.
Leg er een laag lasagne op. Bedek deze met een paar lepels saus; de bladen hoeven niet
helemaal bedekt te zijn. Herhaal dit met de resterende lasagne en saus.
 
Eindig met een laag saus die de laatste laag helemaal bedekt.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met nog een beetje rozemarijn en zout & peper naar smaak.
 
Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25 min. gaar.
 
 
#1

0 Replies Related Threads

    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 5.0