Witlof met ham en kaas

Author
Luppie
Super Heavy Weight
2010/06/22 10:34:43 (permalink)
0

Witlof met ham en kaas

Ik weet niet of het een bestaand iets is maar oeiii wat een fijne hap en makkelijk
klaar te maken voor tussen door, als hapje op een feestje ofbij een maaltijd.
 
Benodigd:
oven
witlof
ham
kaas
 
 
Kook de lofjes 15-20 minuten met de deksel op de pan. Je haald de pit uit de witlof,je doet ereen plak kaasom heen en een plak ham omheen. Voor dit gerechtje is achterham het lekkerst vind ik persoonlijk.
Ff 10 min inde oven op180 graden en klaar is kees. Van deze dingen kan ik er wel
een paar op happen. Niet erg gezond maar af en toe best wel eens lekker.
Ik zou zeggen probeer het eens want je weet niet wat je mist knipoog
#1

3 Replies Related Threads

    Espi
    meten = weten!
    Re:Witlof met ham en kaas 2010/06/22 13:02:43 (permalink)
    0
    Joh, dit gerecht is al zo oud als de weg naar Rome, maar fijn dat je het zo lekker vindt.
     
    Een bb-vriendelijker variant maak ik aldus.
    struik witlof
    voorgegaarde kipfilet of plakjes kipfilet
    zilveruitjes, olijven
    chilisaus
    evt nog andere garnering zoals selderijsalade
     
    Leg witlof in magnetronschaaltje , doe er de kipfilet bovenop, beleg dit met olijfjes en zilveruitjes
    doe er ongeveer 15g chilisaus overheen
    Plaats in de magnetron : 650W ged 8 min
     
    Zonodig nog garneren met andere dingetjes zoals kerstomaatje, selderijsalade.
     
    Ik eet dit rechtstreeks uit het bakje maar wie pietluttig is kan het overdoen in een bord en dat dan garneren.
     
    Eet u smakelijk!
     
    Witlof leent zich overigens ook erg goed voor rauwe verwerking in salades.
     
     
    #2
    Luppie
    Super Heavy Weight
    Re:Witlof met ham en kaas 2010/06/22 13:02:48 (permalink)
    0
    Net ff klaar gemaakt voor vanavond want ikheb er toch weer zin in.
    Kunnen jullie ookff zien hoehet eruit ziet

     
    Alleenwaren de italianse kruiden opwant datis er ook lekker om erover heen te doen.
    #3
    Luppie
    Super Heavy Weight
    Re:Witlof met ham en kaas 2010/06/22 13:04:01 (permalink)
    0
    Espi

    Joh, dit gerecht is al zo oud als de weg naar Rome, maar fijn dat je het zo lekker vindt.

    Een bb-vriendelijker variant maak ik aldus.
    struik witlof
    voorgegaarde kipfilet of plakjes kipfilet
    zilveruitjes, olijven
    chilisaus
    evt nog andere garnering zoals selderijsalade

    Leg witlof in magnetronschaaltje , doe er de kipfilet bovenop, beleg dit met olijfjes en zilveruitjes
    doe er ongeveer 15g chilisaus overheen
    Plaats in de magnetron : 650W ged 8 min

    Zonodig nog garneren met andere dingetjes zoals kerstomaatje, selderijsalade.

    Ik eet dit rechtstreeks uit het bakje maar wie pietluttig is kan het overdoen in een bord en dat dan garneren.

    Eet u smakelijk!

    Witlof leent zich overigens ook erg goed voor rauwe verwerking in salades.




    Net ff klaar gemaakt voor vanavond want ikheb er toch weer zin in. Kunnen jullie ookff zien hoehet eruit ziet Alleenwaren de italianse kruiden opwant datis er ook lekker om erover heen te doen.

    Hartelijk dank mevrouw i love it
    #4
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 5.0