brownies

Author
Jola
Middle Weight
2008/09/23 20:09:41 (permalink)
0

brownies


Heerlijke brownies, recept niet met jullie delen zou een misdaad zijn. Zijn wel caloriebommetjes.Dus misschien is het delen van het recept juist misdadig... 

Nodig:

400 g pure chocolade (cote d'or)
250 g boter, echte boter!
175 fijne suiker
300 g walnoten, fijngehakt
100 g bloem, gezeefd.
4 eieren

smelt boter en chocola au bain marie. Meng de rest van de ingredienten in een beslagkom en voeg het gesmolten chocomengsel toe. Meng door elkaar, doe in een ingevet bakblik en bak in een voorverwarmde oven (180 graden) zon 25-40 minuten, gewoon af en toe even checken. Dit blijft iets klef van binnen.

Glazuur:
chocola, 200g cote d'or intense, melk
3/4 pot creme fraiche.

Smelt au bain marie en smeer over de afkoelende brownie.
#1

11 Replies Related Threads

    sis
    NO Sissy !!
    RE: brownies 2008/09/23 20:23:07 (permalink)
    0
    Dat lijken me zeker bommetjes, en behoorlijk zwaar op de maag.
     
    Maar ja.. chocola MOET! Soms maf!
    #2
    patrick
    Moderator
    RE: brownies 2008/09/23 20:30:29 (permalink)
    0
    jullie liever dan ik blij. ik zou dat spul voor geen goud aanraken blij
    #3
    sis
    NO Sissy !!
    RE: brownies 2008/09/23 20:35:39 (permalink)
    0
    Nee, maar jij vreet dan ook 10.000 kcals aan andere zooi weg (waaronder chocolade koekjes) op een good oldfashioned junkdag! Vroegah tenminste..
    #4
    Wreckless
    Super Heavy Weight
    RE: brownies 2008/09/23 20:37:06 (permalink)
    0
    VADE RETRO SATANA ! ! !
    #5
    sis
    NO Sissy !!
    RE: brownies 2008/09/23 20:44:08 (permalink)
    0
    super blij ja, duivelse hoeveelheid he!
    #6
    nien
    Heavy Weight
    RE: brownies 2008/09/23 23:01:00 (permalink)
    0
    hmmmmmmmm......chocolate fudge brownies....
    Voel me net een kwijlende Homer Simpson nu hihi![sm=kwijl.gif]
    #7
    tiger8
    Light Weight
    RE: brownies 2008/10/31 08:39:05 (permalink)
    0
    No-carb Brownies: (ok het niet dezelfde, maar wellicht een goede substitute knipoog )

    2 scheppen whey (vanille, bannaan, chocolade enz.)
    1 lepel pindakaas ( ik gebruik: amandelpasta) ong. 30gr
    Mengen met een klein beetje water, tot smeuig, hoeft niet dik

    1-1&1/2 minuut in de magnetron. Af en toe kijken tot het luchtig wordt.
    Als nog niet luchtig, nog 30 sec.
    Even laten afkoelen.
    Zo uit het bakje eten: lepel de zijkanten uit en dip het in het midden waar het smeuiiger is.
    Lekker!

    Ook gevonden: "Sludge"
    Meng:
    2 scheppen whey
    1 lepel pindakaas, 30 gr
    n beetje water tot dik en smeuig

    10min in de vriezer als je 50-100gr verse bessen gebruikt
    Als bevroren bessen, hoeft het niet in de vriezer.
    Mengen, even laten staan in de koelkast of op kamertemp.

    Smakelijk!
    post edited by tiger8 - 2008/10/31 09:16:22
    #8
    Nadia
    Comeback babe
    RE: brownies 2008/10/31 10:35:59 (permalink)
    0
    Pindakaas en dan de variant amandelpasta?? Zal wel iets belgisch zijn zeker?? Pindakaas is bij ons pindakaas. gemaakt van pinda's.

     
     
    Wat jij noemt is gewoon (chocolade) pasta. Idd in verschillende varianten te verkrijgen.. Hazelnoot pasta, amandelpasta, puur, wit enz enz
    #9
    Jola
    Middle Weight
    RE: brownies 2008/10/31 11:09:58 (permalink)
    0
    Nee, heb hier op het forum espi en anderen al regelmatig gehoord over deze pasta's van noten (notenboter), schijnt heerlijk te zijn. En de Ah verkoopt ook pindakaas van cashewnoten en hazelnoten, en daar zit geen chocola bij, hoewel een broodje hazelnootpindakaas met chocoladevlokken me wel lekker lijkt super blij
    #10
    tiger8
    Light Weight
    RE: brownies 2008/10/31 12:10:05 (permalink)
    0
    gewoon pure amandelen...gekocht in de natuur/reformwinkel (ook hazelnoot, witteamandelen, cashew, 4 noten, pijnboompitten, zonnebloempitten, sezampitten (tahin) en zelfs sojabonen pasta)
    Lekker!
    #11
    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    RE: brownies 2008/10/31 14:54:37 (permalink)
    0
    Die pindakaas van appie is mét hazelnoten, of mét amandelen. Dus het blijft pindakaas, met een vleugje anders. Maar je moet het wel heel goed zoeken, dat vleugje.
    #12
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0