eitje anders..
Bijgerecht, 4 personen
p.p. 320 kcal, 13 g eiwit, 24 g vet, 11g koolhydraten
Ei in pittige saus 6 eieren
100 ml olie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 el sambal
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 tl suiker
2 el seroendeng (potje 100 g)
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze.
Verhit de olie in een wok en frituur de eieren in 4 min. rondom bruin.
Schep de eieren uit de wok, schenk de olie eruit maar laat 2 el olie in de pan zitten.
Fruit hierin de ui en knoflook 3 min.
Voeg de sambal, tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker en 100 ml water toe en breng aan de kook.
Leg de eieren in de saus en stoof 20 min. op laag vuur.
Neem de eieren met een lepel uit de saus en halveer ze.
Verdeel de saus over 6 kommetjes,
leg de eieren erin en bestrooi met de seroendeng.
(ik persoonlijk zou ervoor kiezen de saus in een wat grotere schaal te schenken en daar alle eitjes in doen) Lekker bij bijvoorbeeld een rijstgerecht.
edit sis: ingrediënt toegevoegd
post edited by sis - 2012/03/03 21:47:57