eiwithapje

Page: 12 > Showing page 1 of 2
Author
Lai
still lightweight, ofzo
2011/09/04 20:33:31 (permalink)
0

eiwithapje

Ik wilde iets magers en eiwitrijks en iets dat makkelijk weghapt.. Dus ging wat rommelen in de keuken.
En dit werd het:



Wat is het?
-in een beetje olijfolie en knoflook en citroensap gebakken zeevruchten;(ik had die uit de viezer, die zijn al gekookt, eerst ontdooien en afgieten, droogdeppen)
-een dot tzatziki; van uitgelekte magere kwark (of griekse yoghurt), knflook, zout, komkommer
-op een bedje van little gem (sla)

Dat blad is stevig, je kan er ook een pakketje van maken door de bladen dicht te vouwen. (makkelijk om mee te nemen eventueel)
Ik vind het een lekker hapje wat makkelijk naar binnen schuift super blij





post edited by Lai - 2011/09/05 19:00:40
#1

20 Replies Related Threads

    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:eiwithapje 2011/09/04 20:37:05 (permalink)
    +1 (1)
    (Lai, voor al uw onscherpe foto's super blij)
    #2
    Xtreme
    border whore
    Re:eiwithapje 2011/09/04 20:43:43 (permalink)
    +1 (1)
    Klinkt yammie Lai 
    morgen FF boodschappen doen ...
    #3
    sis
    NO Sissy !!
    Re:eiwithapje 2011/09/04 21:33:37 (permalink)
    +1 (1)
    Als je nog niet weet wat het is dan is het inderdaad wel een HUH momentje super blij
     
    Ik zag die little gem liggen, grappige kropjes zijn dat. Volgens mij ook goed te vullen met iets van blauwschimmelkaas, noten en huttenkase of ei met wat zout en peper o.i.d.
    #4
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:eiwithapje 2011/09/04 22:00:49 (permalink)
    0
    Ja hhmmjam!
    #5
    Helen
    Lekker Lang en Lang Lekker
    Re:eiwithapje 2011/09/04 23:48:24 (permalink)
    +1 (1)
    Lai

    (Lai, voor al uw onscherpe foto's super blij)


    Onscherp? Ik zie t heel duidelijk anders hoor!
     
    t Ziet er een beetje rommelig uit, als in op een blaadje gekwakt, dat dan weer wel, maar lijkt me wel lekker! Zeker met de toevoegingen van Sis!
    #6
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:eiwithapje 2011/09/05 19:03:34 (permalink)
    0
    Vandaag heb ik de tzatziki met souvlaki gemaakt. Ik had lam, maar kan ook met kip of rund, is magerder. De boel even marineren 2 uurtjes. En dan aan houten stokjes rijgen en in de grilpan grillen.
    • 3 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. citroensap
    • 1 eetl. gehakte oregano
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • zout en versgemalen peper
    • 600 g mager lamsvlees of rundvlees of kip in blokjes van ca. 3 cm
    • 2 citroenen, in partjes
     Lekker met een griekse salade. (met olijf en feta)
     
    (of moet dit in een nieuw topic? naja, het is nog steeds een eiwithap en mager (zonder de griekse salade dan)
     
     
    #7
    sis
    NO Sissy !!
    Re:eiwithapje 2011/09/05 23:51:20 (permalink)
    0
    Neu, kan wel in deze, er komen vast nog meer varianten
    #8
    paraman
    Griek
    Re:eiwithapje 2011/09/06 00:49:39 (permalink)
    +1 (1)
    dat ziet er lekker uit blij
    #9
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:eiwithapje 2011/09/08 21:33:07 (permalink)
    0
    En de tzatziki is ook lekker met homemade gegrilde rosbief en in olijfolie en knoflook gebakken victoriabaars super blij Vooral koud.
    #10
    sis
    NO Sissy !!
    Re:eiwithapje 2011/09/08 21:59:17 (permalink)
    0
    *checkt de vriezer* Ja! Ik heb nog een stuk grasgevoerde achtermuis. blij Jummie.
    #11
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:eiwithapje 2011/09/08 22:11:44 (permalink)
    0
    Oh dan smaakt het vast ook naar wild blij Vind ik tenminste altijd als je echt goed  vlees hebt.
    #12
    sis
    NO Sissy !!
    Re:eiwithapje 2011/09/08 22:27:16 (permalink)
    0
    Ja, is superspul, kilo's tegelijk en allerlei verschillende stukjes koei. Lijkt me een mooie combi met de tzatziki. Wat dacht je van blauwschimmelkaas extra erdoor en een paar walnoten erbij? Maakt het wel wat zwaarder maar lijkt me nog goed te doen.
    #13
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:eiwithapje 2011/09/08 22:47:37 (permalink)
    0
    Dat klinkt echt verrukkelijk!
    #14
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:eiwithapje 2011/09/09 13:20:53 (permalink)
    0
    Of bedoel je blauwe kaas en noten door de tzatziki ? Dat lijkt me minder. Door de knoflook vooral. Maar het valt altijd te proberen natuurlijk super blij
    #15
    sis
    NO Sissy !!
    Re:eiwithapje 2011/09/09 17:59:26 (permalink)
    0
    Ja, erdoor inderdaad. En daar zeg je zo wat, de kaas en de knoflook hebben wel uitgesproken smaken. Kwestie van proberen denk ik. 
    #16
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:eiwithapje 2011/09/09 18:13:32 (permalink)
    0
    Hm, tzatziki vind ik idd nogal uitgesproken, zou daar zelf niks meer doorheen doen. Maar vond toevallig wel het volgende (waar ook knoflook bijzit, dus zo raar is het kennelijk niet):
    4 little gems; 100 gr Cabrales (Noord-Spaanse blauwschimmelkaas) of Fourme d'Ambert; 100 gr walnoten; 2 tenen knoflook, fijngehakt; goede olijfolie; wijnazijn; zout
     
    Snijd de gems in de lengte in kwarten en daarna in brokken. Leg op borden. Verkruimel de kaas erboven. Verdeel de knoflook en de noten. Besprenkel met veel olie en weinig azijn. Strooi er wat zout over.
     
    Zat zelf ook al te denken; huttenkase, blauwschimmelkaas en walnoten, en een beetje zout, in die little gembladen. Dacht ook dat jij zoiets bedoelde eigenlijk.
    #17
    sis
    NO Sissy !!
    Re:eiwithapje 2011/09/09 18:16:41 (permalink)
    0
    Dat klinkt ook lekker hoewel ik dan misschien de huttenkase nog zou weglaten met mijn blauwschimmelkaasfetish super blij 
     
    Het kan dus wel, die combi blij 
    #18
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:eiwithapje 2011/09/09 18:31:37 (permalink)
    0
    Als ik jou was zou ik gewoon een plankje blauwschimmelkaas doen. super blij
     
    #19
    sis
    NO Sissy !!
    Re:eiwithapje 2011/09/09 21:36:19 (permalink)
    0
    Maak me gek!  En dan gewoon geen vlees en tzatziki
    #20
    Page: 12 > Showing page 1 of 2
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0