frisse pastasalade met kwarkdressing
in de planning voor komend weekend..
Hoofdgerecht (4 personen) 25 min. (ca. 485 kcal p.p.)
300 gr. penne
2 el pijnboompitten
1/2 komkommer; in halve plakjes
1 rode ui; in halve ringen
250 gr. kerstomaatjes; gehalveerd
3 eieren hardgekookt in plakjes
150 gr. kwark
2 el citroenmayonaise (moet nog even zoeken)
1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
Giet de pasta in een vergiet en spoel onder stromend water koud.
Verdeel de penne met de komkommer, ui, kerstomaatjes en plakjes ei over een schaal of 4 borden.
Roer de kwark los met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
Lepel de kwarkdressing over de pastasalade.
Bestrooi met de pijnboompitten en basilicumblaadjes.