ijsrecepten topic!

Page: 12 > Showing page 1 of 2
Author
Lai
still lightweight, ofzo
2010/06/25 16:51:01 (permalink)
0

ijsrecepten topic!

Volgens mij is er wel behoefte aan ijsrecpten ideetjesmaf! dus heb je een lekker recept? post het hier!
 
Ik maak al jaren deze met de staafmixer:
 
aarbeien/vanilleijs
 
Bevroren aardbeien
vanillewei
een paar ijsblokjes aardbeienyoghurtdrank  (die drank dus invriezen mbv een ijsblokjesdinges)
een scheutjes volle melk
stevia
 
Zonder de aardbeiendrank vind ik hem niet fris genoeg. Je zou ook wat yoghurt of kefir kunnen gebruiken.
En ik maak het met een stevige staafmixer, dus geen ijsmachine. Die heb ik wel, maar krijg hem niet zo lekker romig als met de staafmixer. Heeft denk ik met lucht te maken, je moet flink op en neer gaan met je staafmixer, tot je een lamme arm krijgt eigenlijk super blij
 
 
chocoladeijs
 
Nodig:
Banaan, bevroren stukjes
chocoladewei (of vanillewei als je die toevallig in huis hebt, met cacao)
nog meer cacaosuper blij
scheutjes melk
en stukjes donkere chocolade (ik heb rauwe cacao nibs)
eventueel geraspte cocos en gehakte nootjes
zoetmiddel (ik gebruik stevia of agavesiroop)
 
Je kan er zelfs een lowcarb variant van maken door er bevroren stukjes bloemkool en minder banaan in te doen, die proef je niet terug!
 
Bereidingswijze:
Bevroren ingr beetje bij beetje met de melk mixen, droge ingr. erbij en mixen tot het lobbig wordt.
 
Direct opeten!blij
 
 
 
#1

38 Replies Related Threads

    miemie
    Metal Lady
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/25 18:12:56 (permalink)
    0
    Yep,hier ook al "lek mijn liptje"super blij
    #2
    sis
    NO Sissy !!
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/25 18:23:25 (permalink)
    0
    Goed topic
     
    Ik heb nog geen succesrecepten, hou me vooral aan de recepten uit het boekje van de ijsmachine en dat is niet zo spannend.
     
    Wat in ieder geval niet werkt is sinaasappels erdoor, want daar proef je echt niets meer van als het bevroren is. Dus dat is vast een anti tip
    #3
    Espi
    meten = weten!
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/25 21:31:27 (permalink)
    0
    Laatst gemaakt:
    - bananen eiwitpoeder (deze was combi van melk, wei & ei-eiwit)
    - 2 rijpe bevroren bananen (in plakjes)
    En dan in de Magic Mixer (of hoe dat blendertje ook mag heten.
     
    Dezelfde bananeneiwitpoeder was ook heerlijk met bevroren schijfjes perzik.
     
    Zo kan je in principe dus met bevroren schijfjes fruit en diverse smaken eiwitpoeder de lekkerste combinaties maken.
     
    Inspiratie om er mee te beginnen kwam hier vandaan: http://www.ourbestbites.c...redient-ice-cream.html
     
    Variaties erop zonder eiwitpoeder (en dus ook zonder melk)
    Coconut Banana "Ice Cream"

    Serves 2

    2 bananas (previously sliced into rings and frozen in a zipper bag)
    .5 oz unsweetened, shredded coconut
    .25 cup coconut milk

    Pour all ingredients in a food processor or blender and blend until it's creamy.  If necessary, drizzle a tiny bit more milk to get to the desired consistency..  It will never be totally smooth because of the shredded coconut.

    Garnish with a few reserved coconut shreds. 

    Nutrition:  205 calories, 11g Fat, 29g Carbs, 4g Fiber, 2.5g Protein 



    Toasted Coconut Banana "Ice Cream"

    Basically the same as above, but toasted coconut is really good.  You might not like the way it looks, you choose.

    Serves 2

    2 bananas (previously sliced into rings and frozen in a zipper bag)
    .5 oz unsweetened, shredded coconut
    .25 cup coconut milk

    Heat a dry skillet over medium high heat.  Add the coconut shreds and shake and stir until they are lightly toasted.  Set in a bowl to cool.

    Pour all ingredients in a food processor or blender and blend until it's creamy.  If necessary, drizzle a tiny bit more milk to get to the desired consistency..  It will never be totally smooth because of the shredded coconut.

    Garnish with a few reserved coconut shreds.

    Nutrition:  205 calories, 11g Fat, 29g Carbs, 4g Fiber, 2.5g Protein 


    Pina Colada Banana "Ice Cream"

    I know, no bananas in a pina colada.  Whatever..

    Serves 2

    2 bananas (Previously sliced into rings and frozen in a zipper bag)
    .5 oz unsweetened, shredded coconut
    .25 cup pineapple chunks, drained (Use unsweetened, fresh, in juice, etc. Like, don't use the syrup ones)
    .25 cup coconut milk (or less if pineapple is good and juicy)

    Pour first three ingredients, along with half of the coconut milk,  in a food processor or blender and blend until it's creamy.  If necessary, drizzle a tiny bit more of the coconut milk to get to the desired consistency..  It will never be totally smooth because of the shredded coconut.

    Garnish with a cherry or a wedge of pineapple.

    Nutrition:  225 calories, 11g Fat, 34g Carbs, 4.5g Fiber, 2.5g Protein

    #4
    SheRu
    Go John Henry!
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/25 21:34:35 (permalink)
    0
    Ik maak graag bosbessenijs-dinges.
     
    BAkje bosbessen van de AH, karnemelk erbij, één of twee blaadjes munt, blenderen tot een puree, in de vriezer en regelmatig even omscheppen. Heerlijk. Geen zoetmakers nodig.
     
    En voor de karnemelk-haters: maak je geen zorgen, je proeft het niet. Het is simpelweg romiger als 't spulletje klaar is.
    #5
    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/25 21:57:56 (permalink)
    0
    Ik krijg steeds meer trek hier
    Dacht altijd dat je een ijsmachine nodig had of steeds moest omscheppen, maar bevroren fruit erdoor kan dus ook.
    Goed om te weten, moet morgen nog naar Appie super blij
    #6
    sis
    NO Sissy !!
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/25 22:02:23 (permalink)
    0
    Ik denk wel dat het vloeibaar ijs blijft als je het alleen maar in de blender gooit, en dat je het moet invriezen en omscheppen om het dikker te krijgen.
     
    Ik dacht erover om zoiets als het idee van SheRu bijvoorbeeld te blenderen en daarna in de ijsmachine.
    #7
    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/25 22:04:17 (permalink)
    0
    Ik denk dat het een soort softijs wordt, ook lekker.
    Gewoon eens proberen, ik zie wel.
    #8
    Espi
    meten = weten!
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 09:14:11 (permalink)
    0
    Als je niet te veel vocht en voldoende banaan en wat PP neemt, wordt het heel stijf softijs. Echt hard ijs kan je niet verwachten tenzij je het weer invriest.
     
    #9
    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 10:17:26 (permalink)
    0
    PP????
    Als ik het "op zijn engels" uitspreek wordt het een franse uitdrukking, en dat lijkt me niet lekker.
    Verklaar je nader Espi super blij
    #10
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 12:24:58 (permalink)
    0
    super blij
    Mss bedoelt Espi proteine poeder ?
     
    @Sis, nu ben ik wel een zoetekauw, maar het klopt wel dat bevroren dingen minder zoet smaken dan euh..niet bevroren dingen. Zo denk je tijdens het bereiden mss: te zoet, maar dat blijkt dan later niet. Ik vind ook dat zoet de fruitsmaak meer omhoog haalt.
     
    Die van Sheru ga ik ook ff proberenblij
    #11
    Espi
    meten = weten!
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 13:46:11 (permalink)
    0
    Ach ja, ben ook zo vernengelst.. PP is inderdaad Protein Powder ofwel eiwitpoeder.  Staat ook zeer duidelijk in het eigen recept.. bananeneiwitpoeder op basis van melk-wei-ei-eiwit.

    kala: zeker niet waar jij aan denkt vies bah \

    Als ik er eiwitpoeder bij doe, moet er extra water bij. Maak je het uitsluitend met de vruchten zelf, hoeft dat niet.
    #12
    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 14:39:53 (permalink)
    0
    Ik had wel zo'n vermoeden, maar wist het niet zeker blij
    #13
    Espi
    meten = weten!
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 15:44:41 (permalink)
    0
    Net opnieuw uitgelepeld, met 1 variant erop: 1 grote bevroren banaan in schijfjes + 45g eiwitpoeder (banaan-PP & Kabicel) + 1 zakje instantkoffie (mokka).
    't Is een beetje spelen met hoeveel water je wil gebruiken.. 't is met een staafmixer waarschijnlijk beter egaal te krijgen dan met een blender.
    Omdat je met een blender niet onderin komt, moet je er wat meer water bij doen.
    #14
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 16:35:15 (permalink)
    0
    Echt proberen hoor, met een staafmixer, is een wereld van verschil!
    hoe langer je mixt hoe lichter van kleur het wordt, des te smeuiger/romiger.
    #15
    sis
    NO Sissy !!
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 19:16:53 (permalink)
    0
    Ik heb er ook een keer Baileys door gemikt maar daar was ook weinig van te proeven. Het klonk zo lekker, Baileys ijs
     
     
    @ SheRu: hoeveel karnemelk ongeveer, en neem je verse bessen of bevroren?
    #16
    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 19:47:00 (permalink)
    0
    Ik heb bevroren bosbessen gekocht vandaag, en limoen drinkyoghurt.
    Ben benieuwd, ga het morgen maken denk ik.super blij
    #17
    miemie
    Metal Lady
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 21:16:26 (permalink)
    0
    I know,nie de meest deftige ijs,maar wel o zo lekker (zo te lezen toch),mss voor de junkdagen,aja die moeten ook gesponsord worden toch?blij
     
    Speculoosijs
    *400 ml room
    *4 eieren
    *180 gr suiker (rietsuiker of whatever suiker)
    *2 pakjes vanillesuiker (16 gr)
    *180 gr speculoos
     
    *eiwitten opkloppen
    *room opkloppen
    *eierdooiers,suiker,vanillesuiker kloppen tot een schuimige massa
    *room onder die massa spatelen
    *dan die eiwitten eronder spatelen
    *speculooskoekjes fijnmalen en onder het mengsel spatelen
    *en huppa de ijskast/diepvriezer in
     
    Heb net dit receptje gekregen van een klantje,nogal veel suiker zo te zien/lezen.
    Maar daar ik verzot ben op speculoos zal ik toch dat receptje eens maken,maar weet wel nog nie wanneer.knipoog
    #18
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 22:07:47 (permalink)
    0
    Nog een ijsmachine recept: cocos/mangoijs
     
    -4 dl cocosmelk verwarmen
    -3 eidooiers met gewenst zoetstof (proeven, tot het net te zoet   is) kloppen tot creme
    -cocosmelk bij de dooiers roeren in een pan en verwarmen
    -blijven roeren tot vla, van het vuur af halen en laten afkoelen
    -2 mango's pureren
    -2dl room kloppen
    -dit bij de '"vla" voegen
    -en in de ijsmachine laten draaien
     
    eventueel geraspte cocos/ amandelschaafsel overheen strooien
     
    Maar de makkelijke variant is vast ook lekker:
    gepureerde mango met vanillewei en cocosmelk in de staafmixer
    super blij
    #19
    sis
    NO Sissy !!
    Re:ijsrecepten topic! 2010/06/26 22:19:57 (permalink)
    0
    Als je het in de vriezer bereidt, dan moet je toch om de zoveel tijd roeren?
     
    Inderdaad niet zuinig in de KH en vetten maar ach, je moet ook eens gek doen he
     
     
    #20
    Page: 12 > Showing page 1 of 2
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 5.0