linzensoep

Author
Lai
still lightweight, ofzo
2011/03/24 21:01:26 (permalink)
4 (1)

linzensoep

met citroen, koriander en feta.
 
2 eetl olijfolie
1 ui gesnipperd
100gr blonde linzen
1/4 knolselderij, geschild en in kleine blokjes
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels korianderpoeder
1 mespunt cayennepeper
1 teen knoflook, uit de pers
peper uit de molen en zout
5 dl groentebouillon
1 citroen
paar takjes koriander
een scheutje room (ik had kokoscreme)
beetje feta
 
Olie in pan verhitten, ui toevoegen en in 5 minuten glazig bakken.
Linzen en blokjes knolselderij toevoegen en even mee roerbakken.
Specerijen en knoflook toevoegen, en de peper en zout.
Bouillon bij de groenten gieten, aan de kook brengen en vervolgens op laag vuur +_ 20 min koken tot de linzen zacht zijn geworden.
De helft van de citroenschil raspen (biologisch) en de vrucht uitpersen. Voeg beide toe aan de soep.
Koriander grof hakken en erdoorheen roeren.
Soep in een grote kom gieten en de room en verkruimelde feta toevoegen.
 
Wordt aanbevolen met grof brood. Ik had er een grote gegrilde zalmmoot bij.
 
 
#1

1 Reply Related Threads

    ErEf
    Growing pains BFF AD
    Re:linzensoep 2011/03/24 22:08:15 (permalink)
    0
    hmmm.. deze print ik uit
    #2
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 5.0