mosselen

Author
coppie
Middle Weight
2007/07/28 08:49:01 (permalink)
0

mosselen

  1. Verwijder beschadigde mosselen of mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan.
  2. Pel de uien en knoflook en snipper ze.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit hierin de ui en knoflook 3 min.
  4. Voeg de tomatenblokjes met sap en tomatenpuree toe, breng dit aan de kook en schep de mosselen erdoor.
  5. Stoof de mosselen 3 tot 4 minuten totdat de mosselschelpen openstaan.
  6. Schep de kruiden en peper en zout naar smaak door de mosselen.
  7. Verdeel de citroen in partjes. Serveer de mosselen stoofpot in de pan of in diepe borden met de citroenpartjes.
  8. Lekker met boerenbruinbrood

 voedings waarde 100 gr mosselen  kcal 49 , eiwit 10 gr , koolh 0 , vet 1gr
 
1 kilo mosselen is al gauw 100 gr eiwit (490) kcal
 
#1

4 Replies Related Threads

    kalajengkin
    voorheen lightweight :P
    RE: mosselen 2007/07/28 08:59:25 (permalink)
    0
    Die voedingswaarde is toch per 100 gram mosselen zonder schelp neem ik aan?
    Hoeveel gram mosselen zonder schelp zit er in een bak mosselen van 2 kilo???

    Ik vind ze erg lekker, het is weer mosseltijd. Maar de ene site rekent voor de voedingswaarde per 15 mosselen, de ander zegt 100 gram is 80 kcal, de volgende zegt 100 gram is 60 kcal, en nu zeg jij 100 gram is 49 kcal???
    #2
    coppie
    Middle Weight
    RE: mosselen 2007/07/28 10:13:44 (permalink)
    0
    is idd zonder schelp ja , en per 100 gram is het idd 49 kcal op een paar na zou dit juist zijn volgens weigt watcher etc..., en is idd jammie en veel eiwitten op de koop toe
    #3
    Espi
    meten = weten!
    RE: mosselen 2007/07/28 11:22:30 (permalink)
    0
    De Eetmeter geeft op dat ze 85 kcal per 100g zijn huh?! verbaasd
     
    Maar verder: jammie! Ga als ik er aan denk vandaag een zak van kopen!
    #4
    Nadia
    Comeback babe
    RE: mosselen 2007/07/28 12:19:01 (permalink)
    0
    Maar coppie wil je dan even bij de bereidingswijze zetten dat je ze ook even de baard uit moet trekken. (die lange slierten) die zijn niet lekker.
     
    En mosselen zijn ook lekker als je ze klaar maakt met witte wijn of bruinbiersuper blij
    #5
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0