notenplaatkoek

Author
Lai
still lightweight, ofzo
2010/08/17 14:08:10 (permalink)
0

notenplaatkoek


60-120 gr. rozijnen
75 gr. walnoten;
75 gr. pecannoten
75 gr. hazelnoten
75 gr. macademia noten
120 gr.kokos gemalen
100 gr. roomboter (of deels vervangen door cocos olie);
60 gr.honing
 2 eidooiers;
1 a 2 tl. zout.
 
Hak de rozijnen fijn in de blender of met een staafmixer of andere hakker.
Doe de noten ook fijnhakken, je kan zelf bepalen hoe grof of hoe fijn (hoe fijner de noten zijn,
des te gemakkelijker te verteren). Smelt de boter (en eventueel het kokosvet) langzaam en als het gesmolten is roer daar de honing door zodat deze goed oplost  en meng daar het zout door. Doe alle gemalen of gehakte noten, samen met de gehakte rozijnen in een kom en voeg daar het botermengsel door en de eigelen .Het is geen deeg of zo, maar, als alles door elkaar is, een vrij compacte massa, die je het gemakkelijkst met een vork prakt (net als bij gehakt).Neem dan een bakblik of gebruik 2 lage schalen en doe daar bakpapier in wat je lekker invet, met boter of kokosvet .Verdeel de massa (in tweeën voor de schalen) over de plaat en dat gaat het gemakkelijkste door de massa goed aan te drukken en met de bolle kant van een lepel glad te strijken, de plaatkoek moet ongeveer 1 tot 1,5 cm. dik zijn. Zet de schaal of de plaat in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak de koek in ongeveer 25-30 min. gaar, wil je een donkere bovenkant, zet dan nog voor 3-5 min.s de grill even aan, maar pas op de noten kleuren nog even door na het bakken.
Doe dan de andere schaal in de oven en herhaal dit. Als de koek voor een deel is afgekoeld, neem je een scherp mes en maak je mooie vierkantjes of ruitjes door de koek. Laat de koek dan volledig afkoelen voordat je de stukjes eruit neemt.
In de koeling blijft dit zeker een week goed.
 
- Je kan ook andere noten door doen
- Je kan ook een deel van de noten fijn malen en een deel grof gehakt laten.
- Je kan ook ander gedroogd fruit, zoals pruimen, abrikozen, dadels etc. gebruiken.
 -Je kan over de bovenkant pompoenpitten of sesam of maanzaad strooien (eerst bestrijken met  eigeel) of deze vermalen door het meel.
- Je kan ook gewoon kokos over de koek strooien.
 


#1

2 Replies Related Threads

    sis
    NO Sissy !!
    Re:notenplaatkoek 2010/08/17 18:57:27 (permalink)
    0
    Hm, weer zo'n hebbe hebbe recept blij
    #2
    Lai
    still lightweight, ofzo
    Re:notenplaatkoek 2010/08/21 21:03:45 (permalink)
    0
    super blij aanradertje hoor. Alleen ik zie dat het zout mss wel wat veel is in dit recept (heb het geknipt/plakt, zelf doe ik het op gevoel)
    #3
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.0